Gå til hoved-indhold
Her ses Kronprinsen ved DM i Drage i Hornbæk sidste år. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Her ses Kronprinsen ved DM i Drage i Hornbæk sidste år. Foto: Troels Lykke

Kronprins omgår de olympiske regler

Siden kronprins Frederik blev valgt som medlem af IOC i efteråret 2009, har han kun deltaget i to af 21 bestyrelsesmøder, skriver Politiken.

Af Troels Lykke |

Kronprins Frederik deltager ifølge Politiken søndag ikke nær så meget i det olympiske arbejde, som idrætspolitikere og idrætsmiljøet havde forventet af ham, da han kandiderede til den Internationale Olympiske Komite, IOC.

Både den olympiske grundlov, det såkaldte OL-charter, og de interne love i Danmarks Idræts-Forbund, DIF, slår fast, at han som IOC-medlem også skal være medlem af DIF's bestyrelse.

Siden han blev valgt som medlem af IOC i efteråret 2009, har kronprins Frederik kun deltaget i to af 21 bestyrelsesmøder, skriver Politiken.

Forundrede kilder

Avisen har talt med en række kilder, som er forundrede over, at kronprinsen ikke har arbejdet mere aktivt.

En række medlemmer af DIF's bestyrelse roser ham for at være flittig ved præmieoverrækkelser og gallaarrangementer. Men flere havde i sin tid regnet med, at han også ville arbejde mere organisatorisk.

- Vi har ikke den orientering om det olympiske, som vi havde tidligere, og det er da ærgerligt. Jeg så meget gerne, at han kom oftere - det skal jeg ikke lægge skjul på, siger kasserer og bestyrelsesmedlem Hans Christian Hansen fra DIF til Politiken.

Status som observatør

Formand for DIF's aktivkomité, Victor Feddersen, er godt tilfreds med samarbejdet med kronprinsen. Adspurgt, om arbejdsindsatsen i DIF svarer til forhåndsforventningerne, svarer Feddersen:

- Nej, det kan jeg svare nej til. Jeg havde forventet noget mere.

Både DIF og kongehuset oplyser, at kronprinsen selv har valgt at have status som observatør - ikke som medlem. En status, som DIF har billiget. Men det er en omgåelse af de olympiske regler.

Kilde: Politiken Søndag

content-loader
content-loader
content-loader