Gå til hoved-indhold
Kronprins Frederik, Thies Palm og Kasper Rosengaard Harsberg har sejlet sig op til en 2.plads. Foto: Julian IsherwoodKapsejlads
Kronprins Frederik, Thies Palm og Kasper Rosengaard Harsberg har sejlet sig op til en 2.plads. Foto: Julian Isherwood

DM for Drage: Kronprinsen på 2.plads

På andendagen af DM for Drager i Hornbæk ligger Kronprins Frederik i Nanoq på en andenplads med Palm og Harsberg. 5.sejlads er i fuld gang i hård luft. Pehrsson fører DM.

Af katrine bertelsen |

Lørdag kl. 11 gik startskuddet til 3. sejlads, hvor vinden er frisk fra en østlig retning, og med flot solskin. Efter fire sejladser ligger Kronprins Frederik, Thies Palm og Kasper Rosengaard Harsberg på en samlet andenplads med 21 point.

Philipp Skafte-Holm, Søren Pehrsson og Mark Flindt ligger nummer et med 18 point.

”Bådene kommer også til at slås med en ret stærk nordvestgående strøm i dag (2 n/m), siger Stig Rahbeck, der på land styrer sekretariatet, ”men til gengæld forventer vi, at vinden holder det meste af dagen, muligvis lidt aftagende.”

Efter lørdagens anden sejlads blev der byttet noget rundt på placeringerne. Frank Berg, Søren Kæstel og Niels Kinch kan med en prik i 4. sejlads sætte sig på en 5.plads med 25 point. Jo mere Frank Berg er presset, jo bedre plejer resultaterne at blive.

Fredagens svage vind og temmelig kraftig strøm, gjorde førstedagen til DM for Drage spændende.

”Perfekt start til Danmarksmesterskabet. Men der var en del vindhuller, som gjorde det til en spændende sejlads”, sagde Lars Hendriksen, formand for Drageklubben, som sejlede ind som nr. 7 efter fredagens 2 sejladser.

”Der kom et kæmpe vindspring på første opkryds, som gav bådene i højre side af banen en stor fordel, men ellers var der nogenlunde ens vilkår på højre og venstre resten af dagen”, sagde Hendriksen, der tilføjede, at der havde været stærk strøm over hele banen.

Baneleder Christian Lerche – en af Danmarks mest erfarne baneledere – måtte forkorte banen fra 1.5 til 0.8 sømil under første sejlads.

For en dommer var det en perfekt start på begge sejladser fordi strømmen var modgående, ”og der var derfor ingen, der tyvstartede”, sagde Christian Lerche.

Stævnets sidste dag er i morgen, og med det tætte opløb i spidsen af feltet, er der ikke noget der afgjort endnu.

Se resultater for stævnets fire sejladser her: http://www.danishdragons2011.dk/Results/DRDAG_2_4.htm

content-loader
content-loader
content-loader