Gå til hoved-indhold
Faaborg har andet at byde på end flerskrogsbåden Carbon3.Kapsejlads
Faaborg har andet at byde på end flerskrogsbåden Carbon3.

Faaborg Sejlklub vil tiltrække med op-ned-bane

- Der er sikkert er mange "almindelige" distance-kapsejlere, som ikke ved hvor sjovt og sveddryppende det er at sejle op-ned, siger Erik Medelby Andersen.

Af Troels Lykke |

- Endelig er der kommet et kapsejlads-stævne med op-ned-baner for os alle. Nu kan klassebådene træne deres besætning og trimme deres båd op til mesterskaberne i sommerens løb, og vi andre der ikke har klassebåd eller en "big-boat" kan få lov til at sejle op-ned, det fortæller Erik Medelby Andersen fra Faaborg Sejlklubs kapsejladsudvalg.

Stævnet holdes på Hanse Bugten af Faaborg Sejlklub i weekenden d. 16.-17. juni, hvor der afvikles 6 op-ned-sejladser, og der er selvfølgelig mad og øl i klubhuset lørdag aften, som arrangeres på vanlig hyggelig vis.

Op-ned-bane til distancesejlerne

- Vi har længe gået med tankerne om at lave sådant et stævne, da der sikkert er mange "almindelige" distance-kapsejlere, som ikke ved hvor sjovt og sveddryppende det er at sejle op-ned, og der er helt sikkert en masse klassebådsbesætninger, som mangler et stævne til at træne i, siger Erik Medelby Andersen. Han fortæller videre:

- I år prøver vi så at stable det på benene, da vi ved at en del Folkebåde vil tilmelde sig, fordi det er samme farvand som de skal sejle DM i godt 2 uger senere, så de kan lade båden blive i Faaborg. 

Håber på udenbys sejlere

- Vi håber, at der desuden kommer en del andre udenbys sejlere, og vi garanterer at mange af de lokale kapsejlere stiller op, så der er nogle at sejle imod. Tilmelding foregår på klubbens hjemmeside link . 

- Hvis der er god opbakning til stævnet i år, afvikler vi selvfølgelig et tilsvarende stævne i næste sæson. På sigt kunne vi måske forestille os et traditionelt årligt tilbagevendende stævne for alle os, der ikke har både der er store nok til at sejle op-ned til Big-Boat, fortæller Erik Medelby Andersen 

content-loader
content-loader
content-loader