Gå til hoved-indhold
Der var flest Folkebåde med i Faaborg. Foto: Mogens Bang-PedersenKapsejlads
Der var flest Folkebåde med i Faaborg. Foto: Mogens Bang-Pedersen

Op-ned-baner var populært i Faaborg

Vores nye initiativ, Speed Cup med op-ned-baner for klassebåde og DH-både, fik en god start, fortæller Erik Medelby Andersen fra Faaborg Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Erik Medelby Andersen fra Faaborg Sejlklub fortæller her om sejladsen:

Hele 15 Folkebåde deltog og havde deres egen start, og DH-bådene startede så efterfølgende i en fælles start, delt op i passende løb. 

Lørdagens 3 sejladser blev præget af let vind, mens søndagens 3 sejladser havde omkring 10 m/sek. i snit med vældige byger der drev ind over Hansebugten med kraftige pust og regn. 

Blandt de 15 Folkefræsere var der 6 lokale både med, og den bedst placerede af dem blev Bo Bundgaard Lassen på en 5. plads, 4. pladsen gik til John Wulff fra Jægerspris.

3. plads til Brian Frisendahl fra Sundby, 2. plads fik Søren Kæstel fra Skælskør og vinderen blev Heines Nielsen fra Kolding, en af Heines gaster var fra Faaborg og hedder Søren Schøn Nielsen.

Hurtig Spækhugger blandt DH-bådene

Blandt DH-bådene udmærkede den lokale Spækhugger ”Godt nok” sig ved på førstedagen i den lette luft at sejle fra såvel Ylva, Luffe 37, Scankap mm. i ren sejltid!

I den friske vind om søndagen sejlede de højere til vinden end alle andre og vandt sammenlagt deres løb foran Express med Lars Rønsholt og Maxi Magic med Erik Medelby Andersen. 

Løbet for de største både blev vundet af Scankap med Morten Rohdes søn ved roret, 2. plads til Karsten Andersen i Ylva og 3. plads til Mogens Madsen i X-102.

Fællesspisning lørdag aften

Lørdag aften var der fællesspisning i klubhuset med lækker buffet og køligt fadøl i stride strømme. Der var vist enkelte gaster med ondt i knoppen søndag morgen og en hund med dårlig mave…

Det har været en succes, og vi vil også afvikle Speed-Cup i næste sæson. Vi har fået positive tilbagemeldinger, og vi mener selv, at det er alle tiders stævne lige op til sommerens klassemesterskaber til at få trimmet båden og besætningen ind. 

Så håber vi at endnu flere klassebåde og DH-både vil deltage næste gang, fortæller Erik Medelby Andersen fra Faaborg Sejlklub.

Se resultatliste og billeder på www.faaborg-sejlklub.dk 

content-loader
content-loader
content-loader