Gå til hoved-indhold
Lars Hendriksen står frem med sin historie, selvom historien ikke er noget han praler med. Han og Anette Ree deltog i OL i 1992.Kapsejlads
Lars Hendriksen står frem med sin historie, selvom historien ikke er noget han praler med. Han og Anette Ree deltog i OL i 1992.

Hendriksens svære valg

Lars Hendriksen stivnede da en Elliott 6M-sejler for nylig var tæt på at dø. For i 1992 kæntrede han og Anette Ree i en Tornado. På et tidspunkt forlod han Anette for at overleve.

Af Troels Lykke |

En masse OL-sejlere var på vandet til OL træning ud for Helleup, den fatale dag i januar i 1992. Lars Hendriksen og gasten Anette Ree sejlede lidt væk fra de øvrige sejlere og kæntrede dramatisk.

Tornadoen dykkede med læ skrog i en bomning og Anette Ree faldt ned mellem skrogene, da katamaranen kæntrede ved hjørnet af Københavns Havn.

”Jeg sejlede hen over hende og jeg skreg efter hende, båden væltede og den blæste hurtigt fra os, den drev 4-5 knob og drev ind på Middelgrunden og derefter blev der slået alarm og en flyvemaskine blev sendt i luften,” siger Lars Hendriksen, der dengang var 26 år.

"Vi regnede først med at en træner ville komme og redde os, men ventede forgæves," siger han til minbaad.dk.

Begge havde tørdragter, redningsveste, selvlysende vindbreakerjakke og neoprenhuer på.

Forlod gasten

De to sejlere lå tæt ved en kost og der ville Lars Hendriksen gerne hen, så de begge kunne komme op af vandet og for at blive set.

Og her blev Lars Hendriksen nødt til at tage en beslutning, som han den dag i dag, har det blandet med.

”Anette havde ikke kræfterne til at nå kosten, så jeg besluttede at forlade hende, jeg husker at hun var helt stille og helt apatisk efter noget tid. Jeg svømmede hen til kosten og kravlede op, men sjovt nok var jeg ikke bange da vi lå der i vandet,” siger Lars Hendriksen, der dog stadig er berørt af episoden.

Men at Lars Hendriksen forlod sin gast reddede muligvis dem begge for en IF’er under vintersejlads så Lars Hendriksen hænge på kosten. Derefter blev de sejlet ind til Hellerup Sejlklub igen.

Så helikopter mod matchrace-piger

Det hele kom igen, da Elliott 6 M-kvinderne væltede og to kvinder lå længe i vandet, så meget at den ene måtte i kunstig koma.

”Jeg sad og så ud over vandet fra mit kontor, da helikopteren var på vej ud efter kvinderne. Man skal være to både ude ad gangen på det her tidspunkt af året. Sådan er det også med Dragerne, når vi træner fra Hellerup hver weekend op til VM i Australien,” siger Lars Hendriksen.

Nødblus til gaster

Han købte forleden - efter Elliott 6 M-ulykken - nødblus med farver i til sine gaster, så man altid kan finde dem hvis de falder i vandet.

content-loader
content-loader
content-loader