Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Carbon3 har efterhånden mange sponsorer. Foto: Troels Lykke

ScanMarine DK øger sikkerheden på Carbon3

ScanMarine DK støtter Carbon3 med sikkerhedsudstyr i form af nødsendere fra KANNAD Marine og AIS tracking udstyr fra COMAR Systems samt trådløs dødemands kontakt fra Autotether.

Af Troels Lykke |

ScanMarine DK har meldt sig som udstyrssponsor for ”Danmarks absolut mest prestigefyldte sejlsports projekt” den Danske racing trimaram ”Carbon3”. Sådan skriver ScanMarine DK til pressen.

ScanMarine DK støtter Carbon3 med sikkerhedsudstyr i form af nød sendere fra KANNAD Marine og AIS tracking udstyr fra COMAR Systems samt trådløs dødemands kontakt fra Autotether.

Carbon3 Teamet, der sejler med hastigheder på op til mere end 30 knob (55km/t) har ønsket at højne sikkerhedsniveauet for besætningen. I tilfælde af et besætningsmedlem falder overbord har Carbon3, p.g.a. de høje hastigheder, en forholdsvis lang reaktionstid, og teamet har ønsket en ”high-tech” løsning for sporing af et overbord faldent besætnings medlem så de hurtigt kan sikre situationen.

ScanMarine DK har udstyret alle i besætningen med KANNAD Marine ”Safelink R10 SRS”, der er en personlig AIS SART nød sender, der i tilfælde af aktivering, udsender en unik identificeret SART nød melding. 

Signalet fra ”Safelink R10 SRS” modtages af alle AIS systemer og vil vise et SART nød ikon på en tilsluttet plotter. 

Se på fire sømils afstand

Det betyder at alle fartøj, indenfor mindst 4 mil afstand af den nødstedte, kan følge position, afstand og pejling til det nødstedte besætningsmedlem og derfor også assisterer i en eftersøgning.

Kannad Marine ”Safelink R10 SRS” er en lille personlig nød sender, der fungerer på samme måde som en SART AIS, der er obligatorisk på de fleste erhvervs fartøj. 

Med en indbygget 50 kanals GPS modtager, sender Safelink R10 præcis positions information ud sammen med en unik AIS SART MMSI-ID kode, der ikke kan forveksles med en almindelig AIS navigations meddelelse. 

”Safelink R10 SRS” kan monteres i alle selvoppustelige rednings veste og i flere modeller kan den monteres så den aktiveres automatisk når redningsvesten blæses op.

For at besætningen kan spore et tabt besætnings medlem har ScanMarine DK udstyret Carbon3 med en CSB200 klasse B AIS Transponder fra COMAR Systems Ltd., der er fuldt ud kompatibel med de Raymarine E7 plottere, der benyttes ombord samt med Raymarine’s plotterserie generelt. 

Mest udbredte AIS transponder

Comar’s CSB200 AIS Transponder er nok den mest udbredte AIS transponder i mindre erhvervsfartøj og er med en overkommelig pris et oplagt valg til de lystsejlere, der ønsker AIS udstyr i professionel kvalitet. 

CSB200 kom på markedet umiddelbart efter IMO i 2005 specificerede kravene til AIS klasse B og har gennemgået en løbende opdatering og håndterer alle ønskelige funktioner indenfor AIS. 

Med CSB200 AIS transponderen ombord på Carbon3 vil det fremover være muligt for interesserede at følge Carbon3’s, rekordforsøg og kapsejladser, på nettet via en af de internetsider, der transmitterer AIS.

Som sikkerhed i Teamets RIB følge båd har ScanMarine DK sammen med Carbon3 teamet valgt en AIS-3R fra Comar Systems så mandskabet på RIB båden kan assisterer vis en mand fra Carbon3 trimaranen skulle falde overbord og samtidigt følge Carbon3 og anden skibstrafik i området samt en AUTOTETHER trådløs dødemands kontakt, der slukker for RIB’ens motor vis dennes bådfører falder overbord og herudover kan give alarm til bådføreren vis en medsejlende skulle være så uheldig.

Opmærksomhed om sikkerhed til søs

ScanMarine DK ønsker på denne måde at støtte op for at øge opmærksomheden omkring sikkerhed til søs i forbindelse med sejlsport og give et bud på en løsning, der kan håndteres og finansieres af alle sejlere.  

Med Carbon3’s sikkerhedsbevidste team er det nu muligt for ScanMarine DK at få disse lettilgængelige sikkerheds løsninger kendt af sejlere i Danmark. 

Det rigtige udstyr og godt sømandskab er nøglen til at sikre, at sikkerheden til søs forbedres, og det er med dette in mente, at ScanMarine DK har besluttet at indgå i dette engagement med Carbon3.

Peter Visby fra ScanMarine DK tilføjer: 

"Vi er glade for at støtte Carbon3 i deres ønske om at forbedre sikkerheden til søs, for deres besætning, ved hjælp af det rette udstyr. Vi ser jævnligt både uden sikkerheds udstyr og desuden med redningsudstyr i dårlig stand og vi kan ikke understrege vigtigheden nok i at have det rigtige udstyr samt føre regelmæssigt eftersyn og vedligeholdelse af dette.”

Fokus på sikkerhed
ScanMarine DK er et ungt firma med fokus på sikkerhed, der har undergået en kraftig udvikling siden starten i 2008.

ScanMarine DK’s løsninger anvendes i dag om bord på alle slags fartøjer og maritime anlæg i offshore olie, gas, forsvars- samt kommercielle maritime industrier og lystbåde over hele verden, hvor sikkerhed, overholdelse af lovgivningen og arbejdsmiljøforhold er de største drivkræfter for at forbedre medarbejderes og aktivers sikkerhed og omsorgspligt. 

ScanMarine DK drives af Gordon Skinner og Peter Visby Mikkelsen, der med tilsammen mere end 60 år i den maritime branche, kender til de udfordringer sikkerheden til søs kan byde på. 

ScanMarine DK er Dansk og Skandinavisk distributør af kommunikations og sikkerhedsudstyr fra bl.a. producenterne Autotether, BlueTraker, Comar, JonBuoy, Kannad, Kru, Odeo Flare, Sea-Fire og Shakespeare. 

Udstyret:

Kannad Marine ”Safelink R10 SRS” Personlig AIS SART MOB-Nødsender.  (Besætning Carbon3) AIS SART Nødsender med indbygget GPS til brug ved mand over bord hændelse for sporing af nødstedte. Vejledende pris inkl. moms: Kr. 2.395,-

Comar CSB200 AIS Transponder Klasse B.  (Carbon3)
IMO specificeret AIS Transponder i klasse B til brug for modtagelse af navigationsoplysninger, SART meldinger og skibsidentifikationer.  

Udsender eget MMSI nr. med oplysning om kurs, fart, position, skibsnavn m.m. og modtager samme informationer fra andre fartøj indenfor VHF rækkevidde.
Vejledende pris inkl. moms: Kr. 5.745,-

Comar AIS-3R AIS Modtager.  (RIB følge båd)
Ægte 2-kanals AIS parallel modtager med flere tilslutnings muligheder. Har både tilslutning for NMEA i strømkabel og USB stik. Kan bruges samtidigt til både kortplotter og PC. Modtager oplysninger om position, kurs, fart, skibsnavn m.m. fra fartøj indenfor VHF rækkevidde. Vejledende pris inkl. moms: Kr. 2.475,-

AUTOTETHER ”Trådløs Dødemands Kontakt”. (RIB følge båd)
Trådløs dødemands kontakt, der passer til alle båd motortyper. Stopper motoren hvis bådføreren falder over bord samt giver alarm til bådføreren hvis et besætningsmedlem falder overbord. Vejledende pris inkl. moms: Kr. 2.695,-

content-loader
content-loader
content-loader