Gå til hoved-indhold
Den lille AIS aktiveres, når vesten blæses op.Udstyr
Den lille AIS aktiveres, når vesten blæses op.

AIS-sender til din redningsvest

SafeLink R10 SRS er en personlig AIS nødsender til montering på din redningsvest, hvis du ryger over bord.

Af katrine bertelsen |

Den lille SafeLink R10 SRS udsender redningsoplysninger, herunder alarmmeddelelser, GPS-position og et unikt identifikationsnummer tilbage til kortplotteren, hvis ejermanden falder over bord. Der dukker så et ikon op på kortplotteren, der fortæller dig, hvor du kan finde din mand i vandet.

En indbygget GPS-modtager giver nøjagtige positionsoplysninger, så manden i vandet hurtigt kan lokaliseres. R10 sender uafbrudt i mindst 24 timer og har 7 års holdbarhed på batteriet.

Senderen er er udstyret med et blinkende LED-lys, for at lette eftersøgning om natten. Den har også en selvtest-funktion, der fortæller om den aktuelle batteritilstand.

Uden MMSI

SafeLink R10 har et unikt ID-nummer, der er identificerbart, så du ikke skal investere i et MMSI nummer. Rækkevidden er på ca. 4 sømil, så SafeLink R10 er ikke beregnet til oceansejlads, men er velegnet til kystnær sejlads.

Passer til Baltic- og Spinlockveste

SafeLink R10 er så lille, at den kan monteres på en oppustelig redningsvest. Senderen aktiveres automatisk, når vesten blæses op. Den passer til Baltic og Spinlock redningsveste, dog skal skridtgjorden på Baltic flyttes før levering (dette bestilles hos din Baltic forhandler). Med tiden vil alle Balticveste blive R10 “klar”.

Hvordan SafeLink R10 SRS fungerer:

  • SafeLink R10 SRS monteres på en redningsvest med den medfølgende ”clips”, før afsejling
  • R10 SRS aktiveres manuelt eller semiautomatisk i en nødsituation
  •  En unik nødmelding bliver transmitteret til alle AIS modtagere og AIS aktiverede kortplottere inden for mindst 4 nautiske mil afstand
  • Et AIS SAR nødsituations ikon signalerer kravet om akut hjælp i en mand over bord situation.
  • Præcise oplysninger om den nødstedte, herunder GPS position, bliver synlige, når kortplotterens markør placeres over SAR-nødikonet og giver nøjagtig position, afstand og pejling for lokalisation af nødstedte.

SafeLink R10 SRS koster 2395 kr inkl. moms.

Scanmarine er importør, og henviser til nærmeste forhandler.

Kannad Marine er vinder af 2012 ”Chuck Husick Marine Technology Award” for SafeLink R10 SRS. De årlige priser, der uddeles af Magasinet ”Ocean Navigator” til ære for Chuck Husick, magasinets afdøde redaktør, anerkender fremskridt indenfor marine-teknologi. Herhjemme sejler bl.a. Carbon3 med SafeLink R10 SRS.

content-loader
content-loader
content-loader