Gå til hoved-indhold
En af udfordringerne er at gøre klubberne mere ungdomsvenlige. Det har DS flere bud på. Foto: sejlsport.dkSejlklubber
En af udfordringerne er at gøre klubberne mere ungdomsvenlige. Det har DS flere bud på. Foto: sejlsport.dk

Varme forårstilbud til klubberne

Dansk Sejlunions udviklingskonsulenter tager en runde i sejlklubberne og tilbyder inspiration til klubbens aktiviteter. Se om der noget din klub kan bruge.

Af katrine bertelsen |

Dansk Sejlunion kommer foråret i møde med en bred vifte af "værktøjer", foldere, tilbud og meget mere, som klubberne kan bruge som inspiration. 

Allan Borch Madsen, udviklingskonsulent i Dansk Sejlunion vil ikke fremhæve enkelte emner frem for andre, da det kommer helt an på hvilken interesse eller udfordring den enkelte sejlklub har, men der er meget at vælge imellem. 

Læs med her om aktiviteterne, få ny inspiration, og se om der er noget på hylderne der kan friste i din klub. 

Tryghed for nye sejlere

Det er vigtigt, at der bliver taget godt i mod nye sejlerne og deres forældre, når de tropper op i sejlklubben. Det er ikke nok at sige "hej og velkommen" for derefter at sætte sejlerne ned i nogle tilriggede joller, give dem en kort introduktion og skubbe dem ud fra jollebroen, mens forældrene får lov at stå og se til uden at blive integreret i sejlklubbens fællesskab. 

Dansk Sejlunion har udgivet en folder som fortæller om hvilke aktiviteter en ny sejler ofte laver den første tid i sejlsporten, folderen hedder Tryghed for nye sejlere.

Diplom sejlerskolen

Diplomsejlerskolen er en stor del af den aldersrelaterede træning for de unge sejlere. Væsentlige redskaber i Diplomsejlerskolen er afkrydsnings plakater til ophængning i sejlklubben, sejlerens personlige logbog og ikke mindst Diplomvejledningen. Se mere om Diplom sejlerskolen her.

Sommeraktiviteter

For at sejlerne har mulighed for at komme på vandet i bedste "sende tid" tilbyder Dansk Sejlunion i samarbejde med en række sejlklubber landet over SOMMERCAMP og SOMMERSEJLADS. Over 1000 unge danske sejler deltager hvert år i disse sommeraktiviteter. Der er i den forbindelse udgivet et katalog med sommeraktiviteterne. 

Holdsejlads 

Der er mange gode grunde til at prøve kræfter med holdsejlads. For det første synes sejlerne, at det er vildt sjovt! Men holdsejlads er derudover også lærerigt i forhold til kapsejladsregler og dét at samarbejde.

Dansk Sejlunion har udarbejdet et koncept som gør det let for klubberne at arrangere holdsejlads med skabeloner til indbydelse, sejladsbestemmelser m.v. Se mere i folderen Holdsejlads

TORM Enkel Kapsejlads

TORM Enkel Kapsejlads er begynderkapsejlads i børnehøjde hvor som arrangeres på børnenes præmisser. Begynderkapsejlads er et naturligt element i aldersrelateret træning i de danske sejlklubber. Dansk Sejlunion har udarbejdet et koncept som gør det let for klubberne at arrangere TORM Enkel Kapsejlads med skabeloner til indbydelse, sejladsbestemmelser m.v. Se mere i folderen TORM Enkel Kapsejlads. 

Ungdomsvenlig Sejlklub

Det er en stor udfordring for sejlklubberne at organisere arbejdet så flest muligt bliver inddraget, så det frivillige arbejde bliver overkommeligt for den enkelte.  Dansk Sejlunions udviklingskonsulenter besøger de danske sejlklubber og hjælper udvalgene med dette arbejde. Udgangspunktet er ofte UNGDOMSVENLIG SEJLKLUB, hvori der er en lang række punkter som er væsentlige i organiseringen.

Udlån af udstyr

En del af den aldersrelaterede træning er et varieret udbud af udstyr som de unge sejlere kan afprøve og ikke mindst lege med som afveksling til hverdagens sejlads. Blandt andet derfor stiller Dansk Sejlunion en lang række udstyr til rådighed, som sejlklubberne kan låne kvit og frit.

content-loader
content-loader
content-loader