Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Essex Girl er klar til at krydse Atlanten i ARC 2013

- Essex Girl er tilmeldt ARC og for første gang i lang tid skal en dansk båd deltage i racing klassen, siger Jan Olesen, skipper på Essex Girl. 10 gaster er valgt ud, men der mangler folk i Caribien.

Af Troels Lykke |

Jan Olesen, skipper op Essex Girl, fortæller:

Essex Girl sejler fra København den 7. september 2013, for at begive sig ud på et eventyr, hvor vi kommer til at sejle over 6.500 sømil transportsejlads og over 3.500 sømil kapsejlads - større kan det vel ikke blive.

Vi har i weekenden valgt det team som skal sejle ARC'en i 2013 - det har været utrolig svært at vælge de 10 ud af 18 interesserede Essex Girl ARC 2013 gaster - da det at sejle kapsejlads over Atlanten, er ikke bare noget man gør risikofrit.

Og når teamet bag Essex Girl samtidigt har ambitioner om, at Essex Girl skal komme over blandt de første både, så har der været rigtig mange faktorer der skulle tages hensyn til for at sikre den optimale team sammensætning. 

Dem der skal sejle ARC 2013'en på Essex Girl  har alle sejlet i mange år og næsten alle har haft egen sejlbåd  samtidigt med at de har sejlet rigtig meget distance kapsejlads i de skandinaviske farvande.

Holdet

Teamet er:  Birger Scheufens (Gilleleje),  Bjarke M. Christensen (Greve), Dorte Sørensen (Skovshoved), Peter Rovang (Vedbæk), Frederik Rovang (Vedbæk), Claus Gildberg (Jyllinge), Carsten Busk (Gilleleje), Jørgen Bach (Vedbæk), Susan Femerling (Gilleleje) og skipper Jan Olesen (Gilleleje).
 
Vi håber rigtig meget, at alle der har været signet op til ARC 2013 på Essex Girl og alle andre interessede, ønsker muligheden for at få mere sejlerfaring på en båd som Essex Girl.

Ledige pladser til Caribien

Og dette kan netop fåes, ved at sejle med på vore transportetaper og samtidig er her stadig muligheden for at krydse Atlanten på vej hjemover i maj måned 2014 og endelig er der stadig ledige pladser på de Caribiske kapsejladser (i marts og april 2014)- så er du interesseret i at sejle transport på Essex Girl eller i at sejle kapsejlads i Caribien, så lad os høre fra dig.
 
Teamet bag Essex Girl har drømt om projektet "Essex Girl over Atlanten / til Caribien" siden vi købte Essex Girl i februar 2009 - nu går denne drøm i opfyldelse for os og for alle der kommer med på ARC'en 2013, men også for dem, der kommer til Caribien for at sejle kapsejladser på Essex Girl, som Antigua Racing week, BVI Regatta og Heineken St. Maarten Regatta.

Atlanten på vej hjem over

Ligeledes går drømme i opfyldelse for dem der kommer til at krydse Atlanten på vej hjem over - således er vi alle med til  at sikre at dette eventyr kan gennemføres, som en  oplevelse for livet.
 
Team Essex Girl er meget taknemmelig for al den støtte Essex Girl projektet har fået fra rigtig mange personer gennem de sidste 4 år - uden denne støtte havde dette projekt ikke været muligt.
 
So long - to sail is to live - see you all in Caribien - Team Essex Girl

Jan Olesen

content-loader
content-loader
content-loader