Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Båden Essex Girl på 47 fod er bygget i kulfiber i 1995 på det engelske Oyster-værft. Foto: Jan Olesen

Essex Girl udfordrer storbådsteams til Sjælland Rundt

Jan Olesen og Team Essex Girl planlægger nu kalenderen for sæsonen og kommer samtidig med en spændende udfordring til andre storbådsteams - et mesterskab i distancesejlads.

Af Sara Sulkjær |

Efter en succesfuld deltagelse i ARC´en over Atlanten og flere store kapsejladser i Caribien, er One-Off raceren Essex Girl nu tilbage i danske farvande og planlægger at deltage i de store kapsejladser herhjemme - heriblandt selvfølgelig Sjælland Rundt

Teamet deltog senest i Sjælland Rundt i 2013, hvor de desværre måtte udgå fra en førerposition i det hårde vejr. Fire år i træk havde de ellers domineret sejladsen og vundet Line Honors (første båd i mål) - præcis hvad de satser på at gøre igen.

Stærkt team fra Essex Girl
- Sjælland Rundt er en fed sejlads. Den passer godt til vores båd, som rigtig kan udfolde sig, når vi kommer ud i åbent vand. Vi satser på, at der kommer luft. I år kommer vi ikke til at udgå på grund af lidt blæsevejr, siger Jan Olesen, medejer og drivkraft i Team Essex Girl.

Besætningen vil være på hele 13 m/k, som alle - på nær én - har sejlet med Essex Girl tidligere. Det vil derfor være et rutineret og skarpt team, der stiller til start den 25. juni i Helsingør.

Udfordring til andre teams
Jan Olesen har et ønske om at få andre danske storbådsteams med på kapsejler-vognen. Derfor er udfordringen da også klar:

- Vi deltager i Palby Fyn Cup, Classic Fyn Rundt og Sjælland Rundt. Det kunne man jo godt kalde et Distancesejlads-mesterskab for de store både. Måske kan vi endda lokke Swan 45´eren Tarok til at deltage, nu han har hjemhavn i Helsingør (Sjælland Rundts starthavn, red.).

Den 47 fod lange Essex Girl forventer at bruge 29-30 timer på at komme rundt om Sjælland. Med de to Fyn Rundt´er som optakt, kommer teamet topmotiveret til at hente champagnen som første båd i mål.

Tilmelding
Du kan tilmelde dig på www.sjaellandrundt.dk Alle er velkomne i både racing- eller cruising klassen, som shorthanded eller med hele teamet. Tag udfordringen op - det er en fed oplevelse at sejle Sjælland Rundt, fortæller Helsingør Sejlklub.

Jan Olesen, drivkraft og medejer i Team Essex Girl. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader