Gå til hoved-indhold
Der er ikke plads til at sætte døre op foran de to agterkahytter, der er pænt rummelige i Xp33eren. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Der er ikke plads til at sætte døre op foran de to agterkahytter, der er pænt rummelige i Xp33eren. Foto: Troels Lykke

Sådan ser Xp33eren ud - ny kommentar fra testsejler

Vi var i Haderslev og tale med testsejleren fra X-yachts, Dan Pedersen, der er tidligere verdensmester i X-99. Se også fotos.

Af Troels Lykke |

I forhold til X-99eren, som Xp33 sammenlignes med af folk på X-Yachts, så er forskellene til at få øje på, hvis man taler med X-Yachts testsejler og tidligere verdensmester i X-99, Dan Pedersen.

- Jamen, Xp33eren har flere gear end 99eren. Den er mere stiv. Vi gik 6,85 knob under testen på kryds, hvor en X-99er kun går 6,1-6,2 knob. Samtidig kan man falde af med Xp33eren fordi den er mere stiv, hvis man vil hente fart og det kan lade sig gøre, modsat i 99eren der i luft krænger.

Går højt til vinden

Dan Pedersen fortsætter, mens vi står foran båden i Haderslev, hvor der blev serveret kaffe og brunkager.

- Xp33eren kan virkelig gå højt til vinden, da den skødes oppe på ruffet, langt inde. En anden fordel er at man kan gå helt, helt tilbage på Xp33eren, når man sejler på læns og båden ikke skal dykke, siger han til minbaad.dk, der står og drømmer om at have 1,15 mio. kroner stående til en ny Xp33.

En anden forskel er at X99eren har en old school elipse køl, mens Xp33eren har en moderne T-køl, der er langt mere effektiv.

Nu med chines hos X-Yachts

Som noget nyt har X-Yachts nu lavet chines på deres Xp33, som i flere år er kendt fra VO 70erne og andre moderne både.

- Det giver et bedre slip, siger Dan Pedersen om båden, der har et lavt fribord, men til gengæld et lidt højere ruftag, man dog kan se ud over, når man styrer.

Birger Hansen: Det er den nye X-99

Minbaad.dk tester båden på onsdag sammen med BådNyt ud for Årøsund. Og så skal det vise sig hvad det er for en type båd. Men som Birger Hansen, medejer af X-Yachts siger det:

- Det er den nye X-99er, men den er tip-top moderne med bobspryd og den krydser bedre.

Se minbaad.dks galleri fra Haderslev

content-loader
content-loader
content-loader