Gå til hoved-indhold
Bedre end sex? Det var i hvert fald vildt sjovt at sejle 14,5 knob med denne Xp 33er. Foto: Troels LykkeTest
Bedre end sex? Det var i hvert fald vildt sjovt at sejle 14,5 knob med denne Xp 33er. Foto: Troels Lykke

Xp 33 kan blive en succes viser test - se galleri

Vi planede 14,5 knob ned af bølgerne i 9 m/sek. Minbaad.dk mener at Xp 33eren rammer plet til den ægte kapsejler, der også er til tur. Hun blev crashtestet med grundstødning.

Af Troels Lykke |

Testen gik godt, ja det vil sige, at X-Yachts Dan Pedersen nåede at sejle båden på grund, så os fotografer var lige ved at få bådens hækken ned over os, da Xp 33eren gik i stå og løftede sig halvanden meter op, da den med spiler sejlede i blødt mudder, så T-bulben gravede sig ned ud for Årøsund havn.

Ud over et par blødende fingre hos et par af sejlerne, og en lille gelcoatskade efter vi drønede ind i Xp 33eren med RIBen, skete der ikke noget særligt. Alle fik et godt grin, selv Dan Pedersen.

Båden går super fint gennem bølgerne og kunne styres med en finger på rorpinden.

Farten var mellem 6,38 og 7 knob på kryds og finten var ikke at hale for hårdt i skødet eller få det for meget til luv, ellers gik den lidt i stå i bølgerne.

For tung? Nej, da

At båden skulle være for tung er en latterlig påstand, for vi planede som vilde jolle-sejlere ned over bølgerne i 9 m/sek.

Farten lød på 14.5 når det var bedst og det store ror tager virkelig godt fat, når man vil bestemme over den hidsige dame.

1,25 mio. kroner, så er du ude og sejle, men ikke med laminat-sejl og kulfiberrig, som vi havde på i går.

Alene en kulfiberrig koster 250.000 kr. Det er dog lidt synd at den både kan sejles med kul og alumast, hvis man vil have gang i en klasse, som fx X-99eren.

50 solgte om året - det tror vi på

- Vi regner med at sælge 50 om året af den, siger X-Yachts direktør Hans Vinggaard til minbaad.dk.

Og den tror vi på, for med et stort cockpit, fin kahyt og sjove sejlegenskaber, der er mere stabile end på en levende X-35.

Tre-fire sejlere vil oplagt kunne købe en Xp 33 og få virkelig mange sjove timer med båden, fx langt sjovere end i minn Drabant 24 - uden bovpryd

Der er foreløbigt solgt to Xp 33ere i Danmark, det tal kan blive meget højere.

Se minbaad.dks galleri af bådtesten

content-loader
content-loader
content-loader