Gå til hoved-indhold
Jørgen Svendsen og Jens Christian Jourlander viser deres nye hjelme frem. De er da smarte. Foto: Jørgen SvendsenKapsejlads
Jørgen Svendsen og Jens Christian Jourlander viser deres nye hjelme frem. De er da smarte. Foto: Jørgen Svendsen

Styrthjelm til sejlads – det virker

En ny trend breder sig blandt jollesejlere. De er begyndt at sejle med hjelm, efter en serie af bom-i-hovedet ulykker. Jørgen Svendsen er en dem, efter han selv fik bommen i hovedet.

Af katrine bertelsen |

Der er mange, der har prøvet at få en bom i hovedet, med efterfølgende sygeleje. Og det er ikke amatører, vi taler om. Jonas Høgh-Christensen fik en hjernerystelse og piskesmæld i en bomning til VM for Finnjolle i foråret. Jonas blev syet med en del sting, og fik besked om at holde sig i ro i tre uger.

Også Finnjolle-sejler Lars Hall og OK-jolle sejler Jørgen Lindhardtsen har prøvet turen, og senest gik det ud over Sven Andersen fra KDY, der fik bommen i hovedet i lørdags, til en træningsdag i Vallensbæk.

- Selv fik jeg den i hovedet i sidste weekend i træningsstævnet i Vallensbæk, og var helt groggy i tre dage, fortæller Jørgen Svendsen, der er blevet inspireret af tyske Gunter Arndt til at sejle med hjelm.

Mange bruger hjelm, bare ikke i sejlsport

Jørgen Svendsen undrer sig over, at der ikke er flere, der sejler med hjelm.

- I mange andre sportsgrene, f.eks. skiløb er en hjelm en naturlig del af udstyret, så hvorfor ikke i sejlsport, spørger han.

Det er især jollesejlere i OK-, Finn-, og Optimistjoller der kan have glæde af en hjelm.

- Mange joller har en meget lavthængende bom, og det er her risikoen for at få den i hovedet er stor, siger Jørgen Svendsen. Det er min forventning, at vi primært vil bruge dem i frisk til hård vind. Det er der bommen gør ekstra nas.

Jørgen Svendsen peger også på en lille ”sidegevinst”.

- Vægtmæssigt vejer en hjelm ingenting. Men det er værd at bemærke, at den sidder vægtmæssigt rigtigt, når der skal hænges ud. Altså i toppen, "kraft gange arm", siger ham.

Siden vi talte med Jørgen Svendsen i lørdags, er der tre nye jollesejlere som har købt en hjelm.

content-loader
content-loader
content-loader