Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
De mange fans fik en snak og autograf af Jonas. Fotos: Katrine Bertelsen
Sejlklubber
Borgmester Morten Slotved holder hæderstalen.
Sejlklubber
Mange fra Team Hørsholm var mødt op.
Sejlklubber
Erik Tingleff Larsen fra WEIBEL havde også penge med.
Sejlklubber
De mange penge går til KDY, ikke kun til Jonas.
Sejlklubber
Vinderjollen var også med på torvet i Hørsholm

Hæder til Jonas Høgh-Christensen i Hørsholm

Hørsholm kommune og Team Hørsholm fejrede fredag Jonas Høeg, ved en reception. Bagefter blev vinderbåden vist frem, og Jonas skrev autografer til de mange fans.

Af katrine bertelsen |

Hørsholm kommune er med rette stolte af deres OL-helt Jonas Høgh-Christensen, der i en gyser af et medalrace vandt OL sølv i Finnjolle.

Borgmester i Hørsholm, Morten Slotved, der også er formand for eliteidrætsstøtteorganisationen Team Hørsholm, sagde ved en reception fredag til ære for Jonas Høeg.

- Det er mig en stor ære og glæde på vegne af Hørsholm Kommune og Team Hørsholm at kunne stå her i dag og hylde dig, Jonas, for den flotte sølvmedalje ved OL i London. Samtidig vil jeg også tillade mig at fremhæve Hørsholm Kommune og Team Hørsholm.

- Det er her, at du har trådt dine barnesko, gået i skole, spillet ishockey, sejlet vandene tynde og indgået i Kraftcenter Øst, som først Hørsholm Kommune og nu Team Hørsholm er en del af, sagde borgmester Morten Slotved.

50.000 kr

Borgmesteren overrakte Jonas en check på 25.000 kr, som Jonas for sjov stak i lommen. Men straks efter trak frem igen og gav checken til KDYs direktør Anders Kristensen, der kvitterede med at forsikre om, at pengene skal bruges på klubbens ungdomsarbejde.

Yderligere 25.000 kr til KDYs ungdomsarbejdet i KDY kom på bordet, da en af Team Hørsholms medlemmer, Erik Tingleff Larsen fra WEIBEL var i det gavmilde humør.

God rollemodel

Sandeep Sander, formand for Sailing Denmark og direktør for Change2WIN Management Consulting, er en af støtterne bag Team Hørsholm. Ved fejringen af Jonas sagde Sandeep til minbaad.dk.

- Jonas er en rigtig god rollemodel, bl.a. fordi han har fået en uddannelse og samtidig sejlet på højeste plan.

Team Hørsholm finder pengene

Sport koster penge, og penge hænger ikke på træerne, slet ikke i sejlsport. Team Hørsholm blev startet i 2011 af virksomheder og Hørsholm Kommune for at støtte især elitearbejdet i kommunen.

Ved seneste årlige uddeling støttede Team Hørsholm med over 450.000 kr, hvoraf Kongelig Dansk Yachtklub fik 185.000 kr

Borgmester Morten Slotved (K) er drivkraften bag initiativet, der har stor opbakning blandt kommunalbestyrelsen, borgere og virksomheder med tilknytning til Hørsholm.

Blandt de deltagende virksomheder er flere med tilknytning til sejlsport; VKR/VELUX har sponseret VELUX5Oceans, WEIBEL er også sponsor af KDY og Mercedes-Benz CPH er kendt som Optimist- og Sailing Denmark sponsor.

Desuden er der bidragsydere med tilknytning til sejlspsorten bl.a.  Sylvester & Toksvig markedsføring, Henrik Hansen, fotograf og Change2WIN Management Consulting hvor Sandeep Sander er direktør. Sandeep er også formand for Sailing Denmark. I alt er der foreløbig 12 virksomheder foruden Hørsholm Kommune med i samarbejdet. 

En af deltagerne i fejringen af Jonas Høeg var Lauritz Walsøe, ung Lasersejler fra Rungsted. Til ham sagde Jonas Høgh. - Når man bliver klogere i hovedet, så bliver man også bedre på banen – så det er en god idé at få en uddannelse. Foto: Jan Walsøe.

content-loader
content-loader
content-loader