Gå til hoved-indhold
i 2012 kom Carbon3 med Bank og Gitz første i mål i trimaranen, mens første kølbåd i mål var en Farr 40 fra KDY med Chris Nørgaard som skipper. Foto: Carbon3Kapsejlads
I 2012 kom Carbon3 med Bank og Gitz første i mål i trimaranen, mens første kølbåd i mål var en Farr 40 fra KDY med Chris Nørgaard som skipper. Foto: Carbon3

Watski2star: Nyt koncept - første båd i mål vinder

KDY og Helsingør Amatør Sejlklub introducerer omvendt start, første båd i mål vinder – med andre ord, jagtstart! Pitstop droppes og start og mål flyttes til Rungsted.

Af katrine bertelsen |

Efter 7 succesfulde år har Helsingør Amatør Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub besluttet at ændre formatet for de næste års Watski2star.

Flere ændringer er sket, men den vigtigste bliver, at der skal sejles med ”omvendt start”, det vil sige første båd i mål også er vinder – med andre ord jagtstart!

Det er så vidt vides ikke prøvet før i Danmark at lave en kapsejlads med handicapstart over så lang en distance – den store bane er på 120 sømil – men mulighederne for en meget spændende sejlads er absolut til stede.

Ny bane og flere kvinder

Der er også blevet lavet andre ændringer, pitstoppet er droppet og start og mål bliver i Rungsted. Der er muligheder for tre baner afhængig af vindforhold. Den store bane går rundt om Ven, Hallands Väderø og Hesselø.

Startgebyret er sat ned til 1600 kr. og endvidere skal rene kvindebesætninger kun betale 1000 kr. Det er håbet at på den måde at tiltrække flere kvinder til stævnet.

I forbindelse med offentliggørelsen af det nye koncept er det glædeligt at kunne annoncere, at Watski har forlænget deres sponsoraftale med de to klubber omkring stævnet. Anders Jessen fra Watski udtrykker således glæde ved det ny koncept:

- Vi var med til at starte stævnet op i sin tid og selvfølgelig skal Danmarks førende twostar sejlads fortsat hedde Watski2star. Jeg er glad for at begge klubber er friske på at lave et nyt koncept. Det var der brug for – engang imellem skal der ske noget nyt”

Watski2star 2013 sender første båd af sted fredag den 23. august kl. 7.0.

Kilde: Pressemeddelelse, KDY og HAS

content-loader
content-loader
content-loader