Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
505 jollen er vældig udbredt. Selv Paul Elvstrøm har sejlet i bådtypen.

Prøv en 505 jolle i et år og sejl med i stævnerne

505 klubbens jolle er efter en succesfuld sæson, klar til udlån til en ny besætning i 2013, fortæller regerende verdensmester i 505, Jan Saugman.

Af Troels Lykke |

Tilbuddet er en unik mulighed for at prøve kræfter med en 505 jolle uden at investere i en jolle selv og derfor er til dem der overvejer at begynde at sejle i en high performance 2 mands jolle.

Det skriver 505-formand i Danmark, Jan Saugman, i denne artikel.

505-klub jollen udlånes til en fast besætning for et år ad gangen, så der kan opnås et godt kendskab til jollen. Udgifter til den daglige drift og udgifter til forsikring afholdes af låner og jollen skal deltage i de danske rangliste stævner, DM og forårstræningslejren.

Alle har mulighed for at komme i betragtning for at låne jollen, det eneste 505 klubbens bestyrelse vurdere er erfaring i forhold til mulig succes i håndtering af jollen.

Lånerne kan for eksempel være kølbådssejlere der vil prøve jollesejllads, unge/gamle sejlere med erfaring fra andre joller, eller sejlere der har holdt et par års pause og gerne vil i gang igen.

Velfungerende jolle

Klubjollen er en lettere brugt jolle, velfungerende og med de fleste moderne trimmuligheder. Den er i fornuftig stand og vil ikke være begrænsningen på kapsejlladsbanen for en ny besætning i 505 klassen.

505 jollen er en let og hurtig high performance 2 personers joller at komme i gang med at sejle, samtidig en af de mest komplekse joller at sejle på højt niveau.

Det er meget få bådtyper der kan siges at sejler ligeså godt som en 505 og kapsejllads niveauet er et af de højeste der opleves udenfor de olympiske klasser. Samtidigt er der et bredt felt på alle niveauer.

Næste VM i Kiel i 2014

Der er tale om sejlere der ikke vil nøjes med andet end det bedste. Hvilket er illustreret i deltagerlisten til VM hvert år. Det næste 505 VM i Europa afholdes i Kiel i 2014.

Interesserede kan kontakte formand Jan Saugmann mail: secretary@int505.dk, tlf: 25446349 eller en anden fra 505-klubbens bestyrelse inden d. 27/11-2012

Det er en oplagt mulighed for at prøve kræfter med 505 jollen. Mere information omkring 505 jollen på www.int505.dk, youtube.com søgeord: int505 worlds
 

content-loader
content-loader
content-loader