Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jan Saugmann og Martin Görge vandt en vandrepokal med Paul Elvstrøms navn på og en betalt rejse til VM næste år på Barbados.

Hårde følelser da Saugmann og Görge vandt 505-VM

Jan Saugmann vandt 505-klassens største VM med 188 både. Vinderne fik modstridende følelser, da de gik over målstregen. Begge var nemlig venner med afdøde Morten Ramsbæk. Interview.

Af Troels Lykke |

Jan Saugmann og Martin Görge vandt VM i 505 i La Rochelle i Frankrig i en sand slutspurt, det skete efter en tysk duo fik gummiarm, da de ikke tidligere har vundet hverken et EM eller VM.

Og da Saugmann og Görge gik over målstregen var der stor jubel ved VM, fortæller Jan Saugmann i dag til minbaad.dk, mens han kører sydpå med kone og to børn for at holde ferie.

Men for 45-årige Jan Saugmann var sejren ekstra speciel fordi han og Morten Ramsbæk også vandt VM i 2007 i Australien, men Morten Ramsbæk døde pludselig sidste år i september og er langt fra glemt i 505-miljøet.

- Da vi sejlede ind mod havnen efter sejren talte vi begge om Morten, det kom op og Martin var også venner med ham, der kom store følelser op og vi var meget berørte, siger Jan Saugmann, stadig tydeligt påvirket af Morten Ramsbæks alt for tidlige død.

Faktisk blev Morten Ramsbæk, der kun blev 44 år, mindet under åbningen af VM, hvor præsidenten for 505-klassen græd, da han skulle foretage mindeceremonien.

Om sejren siger Saugmann videre:

- Jeg er da super stolt, jeg har bevist at det ikke var en tilfældighed at vi vandt VM i 2007 og der bliver nok aldrig et større VM end det vi sejlede nu, da franskmændene ikke tager særligt meget ud og sejler i andre lande, og så var det et VM med presse, tv, helikoptere, siger sejleren, der vandt flotte gaver.

- Vi vandt turen til VM næste år til Barbados, så der spare vi nok 30-40.000 kroner hver, vi vandt også to fem liters vind, undervandskamera og meget andet, siger Saugmann.

Målet var at tyske Görge og Saugmann skulle toppe ved VM i 2014 i gastens hjemhavn i Kiel, men nu skete det allerede i år.

Duoen sejlede i en jolle der er fra 2008 og med danske Bojsen-Møller-sejl. En kapsejladsklar 505-jolle koster i øvrigt omtrent 160.000 kr.

 

content-loader
content-loader
content-loader