Gå til hoved-indhold
Med 54 OK-joller på Fakse Bugt kan det ikke blive kedeligt. Arkivfoto fra NM.Kapsejlads
Med 54 OK-joller på Fakse Bugt kan det ikke blive kedeligt. Arkivfoto fra NM.

54 OK-joller indtager Fakse Bugt til DM

I weekenden sætter 54 OK-joller hinanden stævne. Fakse Ladeplads Sejlklub er vært for DM, og der er linet op til et brag af et stævne. Interview med OK-sejler og formand for sejlklub.

Af Katrine Bertelsen |

54 OK-joller skal i weekenden gøre Fakse Bugt usikker. Det er DM det gælder, og stævnet kører fra fredag d. 24. til søndag d. 26. august. Banen styres med sikker hånd af IRO Troels Wester-Fischer.

Fakse Ladeplads Sejlklub har arbejdet på DM stævnet i et stykke tid for at  sejlerne skal få den optimale oplevelse såvel på land som i Fakse Bugten. Det er første gang Fakse Ladeplads Sejlklub står som vært for så mange sejlere og både.

Formand Jørgen Boots fortæller til minbaad.dk.

- Vi har rejst to store telte ved klubhuset til middag og socialt samvær. Lørdag aften er der gallamiddag med alt godt fra havet til forret og farseret mørbrad. Der er selvfølgelig også dessert.

OK-jolleklubben holder fredag aften generalforsamling, og søndag står Fakse kommunes borgmester Knud Erik Hansen for præmieoverrækkelsen.

Fakse Bugten er et åben farvand der kan byde på stabile lette og stærke vindforhold og til tider høje søer. Et farvand der kan give sejlerne udfordringer.

Håb om vind til det hele

Vi ringede til Jørgen Svendsen, der ligger nummer et på klassens rangliste, for at høre, hvem han mener favoritterne er:

- Først og fremmest Lindhardsen, siger Jørgen Svendsen. Men også Stefan Myralf viser gode takter. Og så skal man også passe på Bo Pedersen og Rene Johansen.

Svendsen ønsker sig mange sejladser, og vejret må gerne blive lidt af hvert, bare vinden er stabil.

- Fakse Ladeplads Sejlklub har ikke OK-jollen i klubregi, siger Jørgen Boots fra Fakse Ladeplads Sejlklub, men når vi skal være arrangører stiller Fakse Ladeplads Sejlklub selvfølgelig med en lokal OK-jolle. Og vi håber at det kan give de gamle og erfarne OK-joller i feltet en god kamp til målstregen.

Fakse Ladeplads Sejlklub byder alle OK Joller og sejlere velkommen, og håber på godt sejlvejr og god kampånd, slutter Jørgen Boots.

Du kan læse mere på OK-jollernes webside, og på Fakse Ladeplads Sejlklubs hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader