Gå til hoved-indhold
Forfalden OK-jollen på Marselisborg viser sig at være nr. D-129. Foto: Svend ChristensenKort Nyt
Forfalden OK-jollen på Marselisborg viser sig at være nr. D-129. Foto: Svend Christensen

OK-jolle fra 1958 reddet fra storskrald

Kunstmaleren og sejleren Ken Zier slår et slag for Danmarks måske ældste OK-jolle, der var tæt på at ende som storskrald i Marselisborg.

Af Troels Lykke |

I forrige uge sendte Svend Christensen "Green" et billede til minbaad.dk af en noget udrangeret OK jolle som forslag til Troels Lykkes comeback i OK-klassen.

Det skriver Ken Zier i dag til minbaad.dk.

Et frygteligt vrag der lå under dynger af andet træaffald og ventede på at blive smidt i "stort brændbart".

Jeg studsede lidt over din artikel, da jeg i et stykke tid har været på udkik efter en gammel jolle hvorfra jeg kunne save stævnen af med tanke på anvendelse som transportkasse til min budcykel.

Sidste fredag var jeg så forbi hos Green og snakken faldt naturligvis også på vraget på Marselisborg havn.

"Kør derned og få en snak med havnefogden, han er vældig flink" siger Svend.

Og som sagt så gjort. Nu var chefen på havnen ikke at træffe, men en assistent gav mig lov til at afhente jollen hvilket skulle være snart da vognmand var bestilt til at afhente træaffaldet senere på ugen.

Måske ældste OK-jolle i Danmark

I tirsdags afhentede jeg så Jollen der sandt nok er et vrag der burde skrottes,men, men, men den har nr.129 !!!

Dette nummer tror jeg nok gør den til den ældste OK`er i Danmark, da hidtil ældst kendte jolle er nr 136, der stadig sejler og er i fin form. Flere tidligere ok sejlere mener jollen må være fra 1958/59.

Bl.a. Svend Jakobsen der blev den første verdensmester i OK Jolle i 1963 i DEN 112. Denne jolle var bygget hos Pedersen og Thuesen i 58.

Ifølge Dansk Sejlunion der stadig ligger inde med fakta på jollerne fra dengang er nr. 129 bygget i 1960 af P. Kristian Mølbak.

Der må være en der er ældre

Nummer 129 er dog stadig et højt byggenummer og jeg formoder at der må ligge en jolle et eller andet sted der er ældre end denne.

Når det er sagt så har mange joller levet et hårdt liv og en del joller er jo røget på sankt hansbålene gennem årene, mange kan der ikke være fra før 1960, så måske er det ældste overlevende ???. Planerne for jollen er nu ændret. Stævnen får lov til at blive på lidt endnu.....skriver Ken Zier, der også selv sejler OK-jolle.
content-loader
content-loader
content-loader