Gå til hoved-indhold
Jørgen Svendsen med det danske flag kan lige anes bag sækkepiberne. Foto: Neil GoodheadKapsejlads
Jørgen Svendsen med det danske flag kan lige anes bag sækkepiberne. Foto: Neil Goodhead

VM for OK jolle: Sækkepiber og sol

Søndag tog 66 OK-sejlere hul på VM i Langs, på den skotske vestkyst. Dagens practice race var præget af let vind og strålende sol, og åbningsceremonien var selvfølgelig med sækkepibeorkester.

Af katrine bertelsen |

Mens vi andre er ved at drukne, har Skotland sol. Søndagens tune-up sejladser til VM for Ok-joller var planlagt til at starte kl. 14, men vinden udeblev. En generel tilbagekaldelse forsinkede starten yderligere, men ved 15-tiden kom sejladsen i gang.

Thomas Hansson-Mild fra Sverige tog teten, og lavede en førsteplads i søndagens  sejlads. Bedste danske placering i tune-up sejladserne er Jørgen Svendsen med en 10.plads. Jørgen Svendsen var også udpeget til at repræsentere de danske farver i åbningsceremonien.

Stefan Myralf kan på den danske OK-jolle klubs hjemmeside fortælle:

-Vi har lige været til åbning af stævnet. Det foregik med sækkepiber, trommer og nationalflag. En spektakulær march med alle deltagere ved stævnet, fra mindemærket fra det sidste slag hvor vikingerne blev drevet ud af Scotland i 1263 og ned til havnen, blev gennemset i fantastisk vejr. Nu er det så imorgen vi skal i "krig". Set på vejr prognoserne ser det ud til at vi de første 3 dage får nogenlunde samme forhold som idag og det er nok ikke så tosset for os danskere.

-Fra målingerne hører vi, at Christian Hedlunds båd imponerede målerne. Hans båd er den mest nøjagtige båd af alle målte både!

I dag starter VM-sejladserne kl. 11, og der er planlagt to. I eftermiddag står der mini Highland Games og whisky-smagning på programmet.

Læs mere på: www.okworlds2011.org.uk

content-loader
content-loader
content-loader