Gå til hoved-indhold
Sejlads i Kolding, hvor 18 både deltog.Kapsejlads
Sejlads i Kolding, hvor 18 både deltog.

Efter ni sejladser vandt lokale Olfert i Kolding

Folkebådenes Spring Cup på Kolding Fjord havde 18 hold til start. Lokale Heines Nielsen, Karsten Kock og Fåborg-sejleren Søren Schön vandt.

Af Troels Lykke |

Sejlerne fik i weekenden 9 veltilrettelagte sejladser, de første 5 om lørdagen i relativ svagt vind, men der kunne sejles og det blev.  

Den lokale Kolding fjordekspert Christian Thomsen DEN 703 var sendt på ferie, så der var åbne muligheder for klassens øvrige topsejlere til at vise sig værdige til titlen som Spring Cup 2012 vinder, det fortæller Kolding Sejlklub.

Søndagen bød på lidt lunere vejr med megen sol og ikke mindst meget mere vind end om lørdag, det var perfekt sejlvejr for folkebåden, tre mand på karmen i de ca. 6 mtr/sec er jo perfekt for de fleste bådtyper.

Mandskaberne fik fire supersejladser om søndagen, trods den lidt svære vindretning fra omkring øst.

Heines Nielsen vandt

Det hele resulterede i en meget fortjent lokalsejr til DEN 930 ”Olfert ”med Heines Nielsen, Karsten Kock med flot hjælp fra fåborgsejleren Søren Schön.

Konstellationen med DEN 994 ”Sif” med Søren Kæstel, Jens Løppenthin og Karl Erik S. Nielsen, Skælskør og lokale DEN 930 ”Olfert ”med Heines Nielsen, Karsten Kock og Søren Schön, vandt præmien for bedste teamplacering med alle sejladser tællende uden fratræk. 

Lørdagens fællesspisning med masser af god mad samlede mange af de deltagende sejlere og Kolding Sejlklubs Spring Cup Team fik megen ros for et perfekt arrangement.

DM i Fåborg

Næste gang folkebådssejlerne mødes til ranglistestævne er den 16-17/6 i Fåborg Sejlklub som også er arrangør af Danmarksmesterskabet for Nordisk Folkebåd i uge 27.

Se den samlede resultatliste på www.folkebaad.dk

content-loader
content-loader
content-loader