Gå til hoved-indhold
Den 994 i midten af fotoet vandt suverænt i Jægerspris.Kapsejlads
Den 994 i midten af fotoet vandt suverænt i Jægerspris.

Sejr til Kæstel i hård luft på fjorden

Søren Kæstel og besætning vinder årets første ranglistestævne for Folkebåde – Håndværker Cup 2012 arrangeret af Jægerspris Sejlklub.Søren fortæller om næste stævne i Kolding.

Af katrine bertelsen |

 DEN 994 med Søren Kæstel, Jens Løppenthin og Karl-Erik Svare Nielsen, fortsætter hvor de slap i 2011. Efter en suveræn serie vinder besætningen endnu engang i Jægerspris. 

Fredag eftermiddag blev der afviklet 4 TuneUp sejladser i stille vejr – for at træne baneledelse og deltagere til lørdagens og søndagens sejladser.

Otte havarier og en tabt gast

Lørdagens 4 sejladser blev sejlet af i frisk til hård vind i flot solskin, men med springende vind som udfordrede sejlerne. Den hårde vind medførte desuden at otte både måtte i havn og reparere på grejet, og en enkelt gast måtte en tur i vandet. De fleste valgte heldigvis at genoptage sejladserne og kæmpe videre på fjorden.

Søndagens 3 sejladser blev afviklet i let til jævn vind men konstant springende op til 40 grader, køligt og delvis overskyet vejr, som igen udfordrede sejlerne og baneledelsen.

Om 14 dage står der Koldings Spring Cup på stævnekalenderen. Søren Kæstel skal så ikke sejle Drage DM i Hellerup, men det er ikke fordi, at han har svigtet dragerne.

Søren Kæstel siger til minbaad.dk.

- Kolding er jo min barndoms by og vand, og dermed min hjemmebane. Sidste år sejlede vi kun tre stævner i folkebåden, og vi vil gerne give den en skalle og få fordums styrke tilbage. Jeg sejler Drage stadigvæk.

Jægerspris Sejlklub, som er en lille klub i en lille havn, er stolte af af at kunne gennemføre endnu et Folkebåds Rangliste Stævne – Håndværker Cup 2012. Senere på året er klubben vært for Trapez Jollernes DM. 

content-loader
content-loader
content-loader