Gå til hoved-indhold
Den nyvalgte formand for Dansk Folkebådsklub, Ditte Andreasen, kvitterede for valget ved at hædre Bent ”Mallemuk” Nielsen med et æresmedlemskab som tak for et langt virke for klubben.Kapsejlads
Den nyvalgte formand for Dansk Folkebådsklub, Ditte Andreasen, kvitterede for valget ved at hædre Bent ”Mallemuk” Nielsen med et æresmedlemskab som tak for et langt virke for klubben.

Ny kvindelig Folkebåds-formand ønsker flere unge

Folkebådssejlere har valgt Sundby-sejleren Ditte Andreasen som ny formand for Dansk Folkebådsklub.

Af Troels Lykke |

Efter fem år som formand for Dansk Folkebådsklub valgte Bent ”Mallemuk” Nielsen i weekenden at overlade rorpinden til den 30 år yngre Ditte Andreasen fra Sundby Sejlforening.

Bent ”Mallemuk”, der gennem næsten 40 år har været en meget aktiv sejler i folkebådsklassen, blev i 2001 valgt ind i bestyrelsen som suppleant og fortsatte året efter som fuldgyldigt bestyrelsesmedlem.

Men allerede tilbage i starten af firserne var han som redaktør for Folkebådsnyt med til at præge klassen. En opgave han varetog i otte år

Bent har været en meget dygtig og engageret formand for Dansk Folkebådsklub, og han har nidkært kæmpet for de danske sejlers interesser både herhjemme og i NFIA – den internationale folkebådssammenslutning.

Elektronik tilladt

Senest i forbindelse med diskussioner om, hvor meget elektronik det skal være tilladt at anvende i forbindelse med kapsejladser.

I sin takketale til Bent fik Ditte Andreasen da også nævnt, at hun kommer til at løfte en tung arv, inden hun med resten af generalforsamlingen hædrede Bent med et æresmedlemsskab af Folkebådsklubben.

Til trods for sin – i folkebådssammenhænge – unge alder er den nye formand særdeles fuldbefaren i klassen.

Datter af mr. Folkebåd

Som datter af Erik Andreasen, Folkebådscentralen, har hun nærmest fået folkebåden ind med modermælken, og allerede fire dage gammel blev hun første gang taget med om bord i forældrenes folkebåd. Ditte debuterede som skipper ved DM 1995 i Nyborg.

Ditte Andreasen vil som formand arbejde for, at folkebådsklassen vedbliver at være en levende og aktiv klasse.

Flere unge - gerne piger

Det ligger hende især på sinde at tiltrække flere unge – og gerne piger til klassen, så den kan komme af med sit image som klassen for ældre, gråskæggede mænd. Nu med en kvinde ved roret!

content-loader
content-loader
content-loader