Gå til hoved-indhold
Deltagerne i de forskellige klasser kæmper i tre dage fra den 17. til den 20. juli ud for Tuborg Havn i København.Kapsejlads
Deltagerne i de forskellige klasser kæmper i tre dage fra den 17. til den 20. juli ud for Tuborg Havn i København. Sidste gang det var i Tuborg Havn var i 2010.

X-Yachts fra hele verden mødes i København

X-Yachts Gold Cup sejles i Tuborg Havn til juli. Allerede nu er 130 X-både tilmeldt. Største båd i stævnet er en X-65 fra Australien.

Af Troels Lykke |

X-Yachts Gold Cup 2013 afholdes i vante omgivelser, når sejladsen efter flere års afholdelse i udlandet, vender tilbage til Tuborg Havn. 

Tre dages konkurrence skydes i gang i København den 17. juli, hvor 1500 sejlere fra mere end ti lande kæmper mod hinanden og fejrer sporten.

Gold Cup arrangementet byder både på det europæiske og nordiske mesterskab for de to ISAF-klasser, X-41 og X-35, world cup for X-99 klassen og det uofficielle verdensmesterskab for alle X-Yachts, der nogensinde er bygget - i alt 5.000 både siden 1979.

Det fortæller X-Yachts til pressen.

Største X-Yachts Gold Cup nogensinde

Fem måneder før arrangementet er 130 X-Yachts registreret, og det spektakulære sejlsportsevent forventes at tiltrække det højeste antal deltagere nogensinde.

Mange olympiske mestre, verdensmestre og tidligere America Cup-skippere deltager i arrangementet.

Blandt de deltagende både er en australsk X-65 og den helt nye Xp 55, som i øjeblikket er under konstruktion i Haderslev. Mere end ti yachts over 50 fod vil være at finde til arrangementet.

Direktør for X-Yachts, Hans Viggaard, fortæller at X-Yachts satser stort under Gold Cup. Der bliver ikke sparet på noget, fortæller han til minbaad.dk

content-loader
content-loader
content-loader