Gå til hoved-indhold
Du kan se Harken Touch Trim på Både i Bella på Columbus Marines stand B5-008/009. Foto: HarkenUdstyr
Du kan se Harken Touch Trim på Både i Bella på Columbus Marines stand B5-008/009. Foto: Harken

Elektrisk storsejlstrim fra Harken - TV

Touch Trim er det første elektrisk drevne udvekslingssystem for cruising både på 15-18 m. Harkens nye elektriske spil kan ses på Columbus Marines stand på Både i Bella

Af katrine bertelsen |

Nu befinder storskødet sig ikke længere i cockpittet men derimod inde i bommen. Ved brug af de elektriske knapper har skipperen friheden til at trimme storsejlet hvor som helst fra på båden.

En enkel line føres ind i enden af bommen og leder til en indvendig udveksling som styres af en elektrisk motor. Med dette patenterede system er der ingen spil at betjene eller liner der roder i cockpittet men derimod mere benplads og et renere og mere sikkert dæk.

- Touch Trim gør cruising lettere ved den automatiserede styring af sejl, siger Emanuele Travaini, Harkens ingeniør. Hvorfor trække i liner og knokle med spil, når Touch Trims indvendige 1:4 udveksling kan gøre hele arbejdet. Sejladsen bliver meget nemmere og mere sikker ved brug af systemet.

Til rulle eller standard sejl

Touch Trim findes i to modeller for at imødekomme henholdsvis en rullemast- eller standard storsejl. Standard storsejlsystemet har to indbyggede reb. Den røde linje på bommen kan fjernes for at kunne fæstne en Zip-bag i stedet.

Touch Trim passer til 15 – 18 m både og findes i hvid eller klar anodiseret aluminium. Hvert system tilpasses bådmodellens specifikationer.

Nærmeste forhandler anvises af Columbus Marine på tlf. 4619 1166

content-loader
content-loader
content-loader