Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jan og Thomas Ebert i Roskilde. PR-foto

Molich 10-meter mesterskab med distancesejlads

”Havets Morgan”, Molich 10-meteren, holder klassemesterskab i Roskilde fra 10. august. Som noget nyt med en 30 sømil distance-sejlads for at få bredden med.

Af Troels Lykke |

Der er de seneste år gjort tiltag for at ramme bredere blandt medlemmerne, der har ønsket at der ikke kun sejles på op/ned baner.

Derfor startes der på førstedagen med en distance sejlads på ca 30 sm hvorefter 2. dagen byder på 5 korte op/ned baner.

Distancesejladen tæller dobbelt i regnskabet og kan ikke fratrækkes i det endelig regnskab.

”At klassemesterskabet afholdes på denne måde finder vi i foreningen som en stor fordel. Det gør at flere både har en reel chance i toppen af feltet, da det ikke kun bliver ren bådefart og evnen til at lave gode starter der bliver afgørende.  En længere distancesejlads med mange mærkerunderinger og vinden ind fra forskellige vinkler er kun en ekstra dimension og udfordring i bådhåndtering og trim der sikre at vindende båd mestre det hele,” siger Thomas Ebert fra klasseforeningen

Stævnet skulle gerne runde 15 deltagere og af Roskildes 4 lokale Molich 10-Meterer er de 3 både pt tilmeldt.

Og måske bliver lokal-kendskab en fordel på distance sejladen der på ca 30 sm byder på mere end 20 mærkerundinger.

Første søsat i 1974

Molich 10-Meter blev skabt og bygget af nu afdøde Poul Molich på hans værft i Hundested, og de første blev søsat sommeren 1974. Siden er der bygget et halvt hundrede, og enkelte nye kommer stadig til.

Et af vore sejlsportsblade har kaldt Molich 10-Meteren for ”Havets Morgan”, fordi dens smukke linjer er lige så klassiske og tidløse som hos de berømte sportsvogne.

Sejlede Sølvspiler hjem

I 1970’erne var båden en af de hurtigste sejlbådstyper i Danmark, og den satte mange rekorder på de store kapsejladser rundt om diverse danske øer.

I Molich 10-Meter foreningen er man også stolt af at ”Sølvspileren” der nu er i Carbon 3’s hænder engang i 1970’erne blev erobret af en Molich 10-Meter. Af samme grund regnes 10-Meteren i dag stadig for meget hurtig og velsejlende båd.

content-loader
content-loader
content-loader