Gå til hoved-indhold
Tur

Molich 10-meter: Havets Morgan

Anders Jessen og tre venner købte deres Molich 10-meter i 2008. Nu er båden fra 1977 gennemrenoveret med respekt for bådens originale stil.

 

Af Troels Lykke |

Det kæmpe teakdæk står flot og lakken skinner på bådens cockpitkarm. Sejlene er nye og båden ligner en drøm af en båd.  Nogle bådtyper går aldrig af mode, Molich 10-meteren er en af dem, selvom den aldrig bliver en komfortabel familiebåd.

Farlig første tur

Anders Jessen, Mikkel Askman, Michael Stenvang og en sleeping partner købte båden i februar 2008, hvor båden herefter skulle sejles fra Rungsted til Sletten Havn, hvor båden i dag holder til. Men båden kom kun til Nivå Havn den dag, skriver BådNyt.

-Vi gik for motor da vi skulle sejle den hjem til Sletten, men motoren gik i stykker og slangerne til motoren pulveriserede og da vi skulle sætte sejl faldt spillet på masten af. Vi følte faktisk, at vi var ved at komme af dage for ingenting virkede på vores første tur og det var mørkt og koldt, da vi skulle krydse i havn i hårdt vejr og alt elektrisk gik på båden, siger den 44-årige Anders Jessen, der til dagligt er chef for den maritime grossistvirksomhed Watski i Hørsholm.

De fire sejlere gav 285.000 kroner for båden, hvilket er en god pris, da bådtypen i dag typisk handles fra en halv million kroner og op efter.

Siden har Anders Jessen og vennerne brugt et utal af timer på at sætte båden flot i stand. Forbedringer, hvor materialeomkostningerne med ny mast, sejl, spil og så videre.

I alt har renoveringen kostet et par hundrede tusinde kroner. Om læ skal der dog stadig ændringer i aptering, der skal foretages og lakarbejde, forklarer Anders Jessen.

Sådan så Anders Jessens båd ud for to år siden.

Vi kan li’ at skrue

-Vi kan godt lide at skrue på båden, alt er næsten skiftet, men det er foretaget i et langsomt tempo, siger Anders Jessen til BådNyt.

Dele af ejergruppen har før haft en Juniorbåd, Folkebåd, båd i stål, en ældre Mäler 25m2 og en Commander 31. Og selv har Anders Jessen haft en X-79er. Om hvorfor de nu valgte en ældre Molich 10-meter, lyder svaret sådan:

- Vi syntes jo, at båden er utrolig smuk, det går selvfølgelig ud over ståhøjden på kun 1,52 meter, men båden er hurtig og mange har svært ved at følge med os. Og nogle har en engelsk sportsvogn i garagen, men vi en Molich X fra 1977 i havnebassinet og den er vi glad for når vi skal sejle kapsejlads, vi begynder nok, at sejle Sjælland Rundt igen, det var der jeg startede, som 20-årig i en utæt Folkebåd i træ, hvor vi søsyge kastede op rundt om øen. Vi sejler også lidt tursejlads, når solen skinner, men min kone og to børn gider ikke rigtig sejle tur i båden.

Læs hele artiklen i BådNyt på gaden.

Molich 10 meter- Savage Rose VI

Design Poul Molich i 1972

Længde                               12,00 m

Vandlinje                            10,00 m

Bredde                                2,55 m 

Ståhøjde i kahyt                  1,55 m

Dybgang                              1,60 m

Køl i bly                              1,75 ton

Bådens vægt i alt                 3,6 ton

Byggeår                               1977

Brugtpris 2008                    285.000 kr.

Øvrige brugtpriser fra 500.000 til 750.000 kr.

Dansk Molich 10-meter klub: www.molich-x-meter.dk

content-loader
content-loader
content-loader