Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner skal nu prøve kræfter i Oman. Foto: Troels Lykke

Extreme 40: Køstner og Gram-Hansen er på

Drømmen er blevet til virkelighed. Team Trifork fra Aarhus deltager i Extreme Sailing Series Act. 1. i Oman fra 28. februar.

Af Troels Lykke |

Normalt kræver deltagelse i Extreme Sailing Series flere måneders intensiv sejlforberedelse, men for danske Team Trifork (KDY) var få dages frist nok til, at få de vigtigste detaljer på plads og sikre deltagelsen.

Rasmus Køstner, taktiker og partner; 

"For bare en uge siden var vi sikre på, at vi skulle følge den første afdeling af Extreme Sailing Series i tv, men nu er sejlertøjet pakket og vi er på vej til Oman for at deltage - det er helt uvirkeligt og en stor mulighed for os".

Siden det danske holds opstart for et år siden er der blevet arbejdet målrettet mod deltagelse i Extreme Sailing Series 2012. Da forhandlingerne med en hovedsponsor trak ud, så det til holdets store ærgrelse ud til, at sejladserne skulle følges fra sidelinjen. 

Med i 12. time

I tolvte time lykkedes det dog holdet, at sikre deltagelse i Extreme sailing Series Act. 1. i Oman, med hjælp fra IT-virksomheden Trifork og det eksklusive tøjmærke Simon Spurr samt Radisson Blu i Muscat, Oman. 

Jørn Larsen, Trifork;

”Vi har troet på projektet hele vejen igennem, og det er meget glædeligt for os, at kunne hjælpe Jes og Rasmus til deltagelse i Oman. For Trifork har det været en spændende rejse med projektet. Fra idé og drømme til at de nu er at finde på startlinien i Oman, er intet mindre end fantastisk – og så er rejsen kun lige begyndt”.

Team Trifork, der er startet af Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner har til stævnet i Oman hentet forstærkning fra tidligere vindere af Extreme Sailing Series, nemlig engelske Pete Cumming og Simon Hiscocks.

Rasmus Køstner; 

"Selvom vores danske bruttohold tæller rigtig dygtige sejlere, så har vi valgt at invitere nogle udenlandske specialister med ombord i Oman. Peter og Simon kommer til at bidrage med værdifuld information omkring bådens tekniske setup og håndtering, hvilket er meget tidskrævende selv at opnå.” 

Sejler i lejet båd

Team Trifork sejler i en lejet båd, da det tidsmæssigt ikke var praktisk muligt, at få projektets egen båd til Oman. 

Jes gram Hansen, skipper og partner;

"Det er selvfølgelig ikke optimalt, at vi ikke bruger vores eget udstyr, men det er vigtigt for os at få en masse erfaringer med de hurtige både så tidligt i Serien som muligt. Vi har et mål om at blive konkurrencedygtige med de bedste hold i serien på kort tid, så det er bare om at komme i gang - også selvom udgangspunktet ikke er perfekt".

Simon Spurr og Radisson Blu

Senest er også tøjfirmaet Simon Spurr og Radisson Blu kommet med ombord som sponsorer, hvilket i høj grad kan tilskrives det aktive sponsorarbejde fra holdets kommercielle manager Ole Egeblad. 

Med erfaring som Global Sponsordirektør hos CSC, er konkurrenceomgivelserne ændret fra land til vand, men det afgørende fokus på at give sponsorerne fuld valuta for pengene, er stadig det samme. 

Håber på flere sponsorer

"Fra første gang jeg hørte om projektet kunne jeg se, at her var betingelserne for en kommerciel succes tilstede. Det er hårdt arbejde at trænge igennem til erhvervslivet, men vi er utrolig positive omkring de tilbagemeldinger vi får og håber, at vi om kort tid kan præsentere flere samarbejdspartnere, som kan være med til at sikre os fuld deltagelse i de otte afdelinger af Extreme Sailing Series i år”.

Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner er i Oman, mens Ole Egeblad rejser derud søndag d. 26.2.

content-loader
content-loader
content-loader