Gå til hoved-indhold
Simon og Emil Toft ses her da de vandt EM-bronze, senere på året vandt de også VM-bronze. Foto: Chr. Borch/sejlsport.dkKapsejlads
Simon og Emil Toft ses her da de vandt EM-bronze, senere på året vandt de også VM-bronze. Foto: Chr. Borch/sejlsport.dk

Toft-brødre tager Årets Sejlsportspræstation

EM- og VM-bronze i 49er gjorde at flest medier stemte på brødrene Toft til Årets Sejlsportspræstation 2011. Lige efter fulgte Carbon3. Interview med Simon Toft. Brødrene skal nu sejle Folkebåd og X-41.

Af Troels Lykke |

Der var aldrig tvivl om hvem der skulle tage Årets Sejlsportspræstation, da der blev stemt på en båd i Nyhavn fornylig.

De store aviser, tv-stationerne samt lille minbaad.dk stemte nemlig på Brødrene Toft for deres EM- og VM-bronze i 49eren sidste år. 

I dag modtog brødrene prisen og 20.000 kroner der skal bruges til et formål i sejlsport. Det bliver dog ikke i 49eren, da brødrene der bor i Aarhus, ikke har tænkt sig at sætte sig i den igen, selvom Team Danmark-chef Michael Andersen gerne ser det.

Til minbaad.dk siger Simon Toft:

- Comeback i 49eren, det er ikke lige noget vi tænker på overhovedet, vi har brugt 250 dage om året på vores sport og nu nyder vi at kunne passe vores studier og at kunne have en dagligdag. Vi har i det hele taget nydt friheden.

Hvad skal I sejle nu?

- Det bliver nok lidt onsdagsmatch hjemme i Skive med vores far i Folkebåden og så skal vi sejle Big Boat Challenge i Kerteminde på Prinsesse Tordenskrald (X-41er) med Per Asmussen, siger 26-årige Simon Toft, der læser finance og international business på Aarhus Handelshøjskole, mens storebroderen på 28, Emil, læser idræt på Aarhus Universitet og i øvrigt hjælper andre OL-sejlere.

Er I overrasket over at I fik prisen i dag?

- Vi ved da godt at vi har lavet gode resultater og vi er stolte over at få prisen, da den tæller en del gode sejlere, der også har fået prisen. Men det er da altid subjektivt hvem der skal vinde priser, men Carbon3 der slog Sølvspileren (Sjælland Rundt) gjorde det også godt og mange andre.

content-loader
content-loader
content-loader