Gå til hoved-indhold
Brødrene Toft har præsteret verdens mærkeligste stop lige før OL. Foto: Christian M. Borch/sejlsport.dkKapsejlads
Brødrene Toft har præsteret verdens mærkeligste stop lige før OL. Foto: Christian M. Borch/sejlsport.dk

Sportschefen har budget til Toft-brødre - hvis de fortryder stop

Sportschef for landsholdet, Thomas Jacobsen, der i december var stiktosset på brødrene Toft, er nu overrasket over at 49erne fra Skive er stoppet på grund af manglende motivation.

Af Troels Lykke |

I første omgang troede jeg, at der var tale om en dygtigt udtænkt nytårs-spøg, men der gik ikke længe, før jeg forstod, at det var alvor. Herefter blev jeg ramt af en trist følelse.

Det skriver sportschef Thomas Jacobsen på sejlsport.dk. Han fortsætter på bloggen:

De to gæve Skive-drenge har virkelig løftet niveauet markant i denne sæson.

De har gang på gang sejlet flot, og resultaterne med to bronzemedaljer ved EM og VM beviser, at de har en evne til at præstere på et utroligt højt niveau, når det virkelig gælder.

Derfor er det ekstra trist at måtte sige farvel til sidste sæsons mest succesfulde besætning. Og jeg kan ikke lade være med at være ærgerlig over, at det ikke lykkedes for mig og for dansk sejlsport at fastholde to så dygtige sejlere i sporten.

Jeg føler mig magtesløs

Som sportschef føler jeg mig i en situation som denne magtesløs på flere områder: Jeg er ansat til at lede en organisation, som skaffer medaljer til Danmark.

Jeg har derfor naturligt store planer og ambitioner på en udøvers vegne. Men jeg ved også, at man som træner og leder ikke kan tvinge en udøver til at have bestemte holdninger og samme ambitioner som en selv.

Men jeg respekterer deres beslutning og må acceptere den, selvom det ikke skal være nogen hemmelighed, at jeg er sindssygt ærgerlig over det!

Budget og trænere står klar

Jeg håber, at Emil og Simon igen får blod på tanden og får lyst til at føre deres værk videre. Jeg tror de har evnerne til at nå helt til tops. Også selvom de vælger at holde en pause på 1½ måneds tid.

Mit budskab til dem har derfor også været, at Sejlunionen har budget og trænerkapacitet klar til dem, hvis de nu fortryder deres beslutning. Vi savner Jer allerede...

Læs hele bloggen på sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader