Gå til hoved-indhold
DS satser på kommunikation på nettet. Går det igen ud over bådmediernes annonceindtægter, som bladet Sejler allerede gør det? Foto: Troels Lykke
DS satser på kommunikation på nettet. Går det igen ud over bådmediernes annonceindtægter, som bladet Sejler allerede gør det? Foto: Troels Lykke

Lorenzen: Statsstøtte eller fri konkurrence?

DS satser på mere kommunikation og regeringen arbejder på statsstøtte til medier. Minbaad.dk presses derfor fra højre og venstre af mere eller mindre statsstøttede virksomheder. Er det fair?

Af Morten Lorenzen |

Ingen tudefjæs herfra dog. Websitet du lige nu kigger på, er 100% klar over sin eksistensberettigelse. At levere nyheder og information fra og til sejlere, flere gange dagligt, 365 dage om året  - intet mindre.

Dansk Sejlunion – satser på kommunikation.

DS´s ”nye” strategiplan der blev fremlagt for snart eet års tid siden, og et væsentligt omdrejningspunkt var emnet Kommunikation.

Nu søger DS endnu en medarbejder til sin kommunikationsafdeling, og det ser ud til at satsningen nu sker.

DS magasin SEJLER, skal have en skarpere profil. Være mere som et rigtig bådblad, har jeg hørt DS folk udtale. Klubstof skal nedprioriteres står der direkte i strategirapporten. Og der skal sættes turbo på annoncesalget, henover alle DS medieplatforme.

Og sidst, men ikke mindst, så skal der etableres et nyt debat forum, som kan flytte diskussionerne fra de eksisterende debatfora på andre sejlersites…..Det står der sgu direkte i strategirapporten.

Hvordan alt dette skal finansieres, er endnu en gåde. Men at man anvender midler tilgået fra Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark, sponsorer og ikke mindst sejlklubbernes medlemsbidrag er uundgåeligt, med mindre man får udviklet et fabelagtigt annonce koncept, hvilket nok vil kræve både "blegt og mirakler"

Men de eksisterende sejlsportsmedier, kan altså se frem til udvidet konkurrence fra sejlerdanmarks øverste organ.

Konkurrence som vi byder velkommen, så længe det er på kendte præmisser og vilkår. Men vi kan være nervøse for at denne satsning finansieres af statsmidler og af intetanende klubkasser, og at annoncørerne bliver lovet guld og grønne skove og får tilbud der ikke kan matches andre steder. Og det er vel ikke fair konkurrence.

Medieforliget – endnu en tikkende bombe

Kulturministeren er ved at afslutte sin seneste høringsrunde om medieforliget, og forventes at komme med den endelige udforming her til foråret.

At den trykte presse fortsat skal have statsstøtte i milliardklassen er allerede klar. Men som noget nyt ser det ud til at også rene web-baserede nyhedstjenester kan få tilskud. Velkommen til fagre nye verden…..

Undtaget herfra er desværre rene nichemedier, som ikke har en samfundsmæssig bred nyhedsdækning.

Øv, det kunne da ellers være rart at komme på statsstøtten. Og så alligevel ikke.

Støtte er noget man kun skal give folk som har behov. At medie industrien i Danmark så har opnået en permanent støtte kan man kun beklage.

Ingen andre lande i verden, bortset fra Nord-Korea kan prale af at have så stor en statsstøttet presse.

Det er usundt og urimeligt, og hæmmende for nytænkning og satsninger. De statsstøttede medier fastholdes i et økonomisk jerngreb, hvor bevidstheden omkring hvor pengene kommer fra, uundgåeligt vil have indflydelse på form og indhold. Det kan ikke være anderledes.

Hurra for friheden til at vælge

På minbaad.dk hylder vi friheden til at vælge. Som 100% annonce-finansieret medie er vi dagligt i dialog med annoncører som heldigvis også kan se behovet for et frit medie. Et medie der tør stå ved vores meningers mod, og giver alle der har noget at sige mulighed for at få deres synspunkter frem.

Vi er stolte over at være til for jer læsere, og lover at uanset hvilken konkurrence vi støder på, statsstøttet eller ej, så fortsætter vi med at levere sejlsports nyheder, af sejlere, fra sejlere og til sejlere -  365 dage om året ;-)

content-loader
content-loader
content-loader