Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Rønnows klumme: Sejlklubben - vores fristed

Hvis du er ny sejler og har meldt dig ind i en sejlklub, så vær aktiv. Gå ind i fællesskabet, deltag i klublivet og de arrangementer klubben holder.

Af claus rønnow |

Mennesket lever ikke af brød alene. Vi har behov for at være sammen med andre, at være fælles om ting, hvad enten det er familie, venner eller nogen vi deler interesse med. At dele en god oplevelse med andre forstærker vores egen glæde ved den.  

For mig har min sejlklub betydet uendelig meget. Her har jeg været med i et fællesskab, lært spændende mennesker at kende, fået rigtig gode venner – og såmænd også mødt min kone. Her slapper jeg allermest af – også selv om der skal bestilles noget. 

Der er altid noget at lave omkring båden. Du bliver aldrig færdig. Som englænderne siger: ”A yachtmans job is never done”. Men når du pusler omkring skivet i fællesskab med andre, som også pusler – så forstærkes glæden.

Min sejlklub er skabt af jævne folk. Det gælder stadig. Hvis vi havde været en fodboldklub ville det have været noget i retning af Boldklubben Frem. 

Vores havn har ikke den helt store dybgang og pælepladser på mere end tre meters bredde, skal du ikke bruge mange fingre for at tælle. 

Så selv om den almindelige samfundsudvikling også har berørt os, er det stadig både i ”husmandsstørrelse” der præger klubben. 

Vi har dog gennem årene kunne prale af mange dygtige sejlere, også nogle som har huseret på kapsejladsbanerne og har kunnet sejle både OL-guld, verdensmesterskaber og mange andre mesterskaber hjem. 

Også tre jordomsejlere kan vi prale af. Rigtig mange medlemmer kommer fra familier, hvor man har været i klubben i generationer. Historien sætter sit præg.

Vores båd, vores havn og vores sejlklub er der, hvor vi finder glæde og frihed til at slappe af og skabe ny energi til en måske hektisk tilværelse med de krav, den nu en gang stiller. Derfor er dine klubkammerater vigtige for dig – og du er vigtig for dem!

I min klub ”kan vi alting” – til sammen. Der er dygtige sejlere, som ikke er bange for at give et godt råd eller en hjælpende hånd. 

Der er skrappe motorbådsfolk, som kan vende bunden i vejret på en bådmotor, før du får set dig om. Der er folk som kan skabe de smukkeste emner i træ eller stål. Du går aldrig forgæves efter hjælp – ligesom du selv hjælper, hvor du kan, med det du kan.

Hvis du er ny sejler og har meldt dig ind i en sejlklub, så vær aktiv. Gå ind i fællesskabet, deltag i klublivet og de arrangementer klubben holder.

Snak med de andre på havnen, spørg om det, du måtte være i tvivl om. Lad være med at betragte havnen og klubben som bare en parkeringsplads til din båd.

Hvis du er gammel sejler, så tag godt imod de nye. Introducer dem til klublivet og de andre medlemmer. Vis dem til rette med din viden og erfaring. Vær med til at give dem den samme glæde ved fællesskabet, som vi andre har nydt.

Fællesskab og hjælpsomhed har altid præget sejlerfolket – lad det blive ved! 

Claus Rønnow

content-loader
content-loader
content-loader