Gå til hoved-indhold
Claus Rønnow i Sundby Havn med sin bog. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Claus Rønnow i Sundby Havn med sin bog. Foto: Troels Lykke

Ny bog til sejleren: 117 råd om 'næsten alting'

Claus Rønnow, der underviser på sejlerskolen i Sundby, har skrevet en sød og praktisk bog til nye bådejere, men erfarne sejlere får også gode tips i bogen.

Af Troels Lykke |

64-årige sejlinstruktør Claus Rønnow, der selv sejler i en Bandholm 33 og skriver klummer på minbaad.dk, har skrevet bogen "117 råd om 'næsten alting' til dig og din båd."

I bogen er der hyggelige råd, fx om at rydde op i kahytten, så du kan finde tingene, hvis en akut situation opstår om bord.

- Den handler også om at folk skal opføre sig ordentligt overfor andre. Jeg har skrevet bogen fordi mange nye sejlere kommer og spørger mig om råd, siger Claus Rønnow til minbaad.dk.

Otte temaer

Selv startede han med at sejle som syvårig, og sin viden om sejlsport giver han videre til 55 elever på Sundby Sejlforenings tre Spækhuggere, men nu også i bogen, hvor der er skrives om sømandsskab, sejlads, navigation, vejr, sikkerhed, vedligeholdelse, båden på land og 'det løse'.

En hånd på skibet

Om at gå på dækket skriver han fx: En hånd på skibet og en hånd til dig selv.

Minbaad.dk har læst bogen, der fremover skal ligge i min Drabant 24, til hyggelæsning og gode råd.

Bogen koster 129 kroner og bestilles på 117raad@navigatio.dk - mobil 3022 54 48. Indbetales til bank: reg. 4083 - 0010985811.

content-loader
content-loader
content-loader