Gå til hoved-indhold
Minbaad.dk stod på havnen og kunne se hvordan flammerne rejste sig. Røgen kunne lugtes helt ind i byen. Foto: ULF - wwwalarm112danmark.dkKort Nyt
Minbaad.dk stod på havnen og kunne se hvordan flammerne rejste sig. Røgen kunne lugtes helt ind i byen. Foto: ULF - wwwalarm112danmark.dk

One off sejlbåd i flammer - mandskab i vandet

Tre mand og en hund var fanget på 40 fods sejlbåd på Horsens Fjord og sprang i 6 grader koldt vand, da brændstoftank pludselig blev antændt. Båd forventes nu at synke.

Af Rasmus Antoft, Horsens havn |

Solen skinner, vinder blæser og det er varmt. Det fik tre unge mænd og en hund til at tage på vandet i deres fælles båd. Efter lidt sejlads bryder båden i brand. 

Branden bredte sig

Den konkrete årsag til branden er ukendt men da minbaad.dk spurgte den meget knuste ejer Jonas Troense, fortalte han at den startede kort tid efter at oliefyret blev tændt hvorefter den spredte sig til brændstoftanken. 

Der befandt sig en brandslukker ombord på båden, men den var opbevaret tæt på hvor branden opstod så det var ikke muligt at gå til den. 

Sprang i vandet

Sejlerne måtte springe i det 6 grader kolde vand og svømme mod land. De blev dog kort efter samlet op af en motorbåd fra den lokale sejlklub. 

Sejlerne var hurtige til at alarmere Falck. Men da de var fremme stod flammerne allerede op og med håndholdte pulverslukkere var der ikke meget de kunne stille op. 

Båden forventes at synke i nærmeste fremtid og står ikke til at redde.

Denne båd er nu fortid efter brand på Horsens Fjord.

Sådan så den meget specielle båd ud inden branden. Der er lagt flere tusinde arbejdstimer i båden og den står ikke til at reddes.

Se flere billeder på alarmcentralens hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader