Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Et trist syn for enhver sejler. Foto: alarm112danmark.dk

Horsens-sejler: Der lød en mini-eksplosion, wuuuf

- Folk taler om, at deres liv passerer revy, når de skal dø. På vej væk fra båden tænkte jeg på hele processen med at bygge den båd, siger Jonas Troense til Horsens Folkeblad.

Af Troels Lykke |

Jonas Troense fortæller til Horsens Folkeblad om hvad der skete da hans 40 fods båd brændte i søndags:

- Folk taler om, at deres liv passerer revy, når de skal dø. På vej væk fra båden tænkte jeg på hele processen med at bygge den båd. Alle arbejdstimerne og glæden ved at sejle i den. Det var det værste, husker Jonas Troense.

Flere hundrede arbejdstimer op i røg

Han har - med hjælp fra kammerater - bygget båden op og brugt hver en ledig time gennem tre år på istandsættelsen af båden.

Han fortæller videre om varmluftsfyret:

- Båden var blevet godt fugtigt i løbet af vinteren, så da vi lå ude på fjorden, tændte jeg varmluftsfyret for at få tørret båden igennem.

Men pludselig begyndte der at stige røg op fra fyret, og i de næste sekunder gik der masser af tanker gennem hovedet på Jonas Troense. På det tidspunkt befandt båden sig ca. 300 meter ud for Boller Skov.

- Det hele gik så hurtigt, man tror, det er løgn. Jeg blev nervøs og sprang ned i cockpittet igen for at se, hvorfor det røg, men der lød en slags mini-eksplosion, wuuuf, og så kom der røg ud fra flere steder.

Reddet af optimister

Han forsøgte at få fat i brandslukkeren, men forgæves.

- Det brændte mere og mere. Vi tænkte på at springe i vandet, siger Jonas Troense, der dog blev på båden med sin schæferhund og kammerat. Den tredje ven sejlede på det tidspunkt på jet-skien.

Til alt held kom en gummibåd fra optimistsejlklubben dem til undsætning og de hoppede ned i gummibåden.

- Da vi var kommet 20-30 meter væk fra båden, kunne vi se meterhøje flammer og sort røg på hele båden. Dér var jeg grædefærdig, lyder det fra bådebyggeren.

Kilde: Horsens Folkeblad

content-loader
content-loader
content-loader