Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I marts rev en Optimistjolle sig løs og den blev ramt af to andre biler. Ingen kom til skade.

Optimistjolle med 80 km/t ramte biler på motorvejen

En tabt jolle på Vestmotorvejen er behandlet af Retten i Roskilde. Uheldet skete da 25-årig mand fra København var på vej hjem fra et sejlerstævne i Aarhus.

 

Af Troels Lykke |

Bag bilen trak manden en trailer med gummibåd og tre optimistjoller. Ved sammenfletningen med Køge Bugt Motorvejen rev den ene optimistjolle sig fri.

Jollen kurede med omkring 80 kilometer i timen ned ad motorvejen og kolliderede med to andre personbiler. Til alt held kom ingen til skade ved uheldet.

Det skriver DAGBLADET Køge.

I retten forklarede manden, at han kort forinden på en rasteplads på Fyn havde forsikret sig, at optimistjollerne var forsvarligt fastspændt.

Det samme gjorde en medpassager i bilen, og også sejlerklubbens træner mødte op for at vidne i sagen. Han bekræftede, at jollen var forsvarligt og professionelt fastspændt til traileren.
 
At den alligevel faldt af og forårsagede en ekstrem farlig situation, var dog bevis på, at jollen ikke var ordentligt fastspændt, mente retten, der kendte den 25-årige skyldig i overtrædelse af færdselslovens paragraf 82 om transport af gods.

Frakendes kørekort

Til gengæld fandt retten det ikke bevist, at den 25-årige havde handlet så uforsvarligt, at han skulle frakendes kørekortet.
 
Uheldigvis for den 25-årige, så havde han en anden grov færdselsforseelse med i bagagen, da han blev fremstillet i retten.
 
Derfor endte retten med at idømme manden en bøde på 3.500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Han skal desuden betale sagens omkostninger.

Kilde: DAGBLADET Køge.

content-loader
content-loader
content-loader