Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
VM for Model Folkebåde i Jægerspris. Fotos: Johs Egede Olsen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

VM for model Folkebåde – med forhindringer

Model Folkebådene i Jægerspris, havde inviteret Holbæk med til åbent stævne i den nye 1:8 folkebådsklasse. VMet blev til et klubmesterskab, da Holbækfolkene var blevet syge. se fotos.

Af katrine bertelsen |

Jægerspris Sejlklub havde lagt banen ud for Kiknæs havn, da de lørdag var vært for VM i model folkebåde.

De få der mødte op fra Holbæk var så sygdomsramte, at de ikke kunne sejle med. Det blev derfor et rent Jægerspris Sejlklub hold, som stillede 10 ud af 12 mulige både.

Flere både havde haft travlt med at færdiggøre både op til stævnet, det betød også at mange havde meget lidt erfaring i håndtering af bådene. Flere af de nye både havde jomfrutur dagen før og ikke alle var lige vandtætte i det stærkt opfriskende vejr på stævnedagen, hvilket stillede yderligere store krav til de nye ”Skippere”.

Det var tydeligt at se hvem der havde haft flest timer på vandet. Der blev råbt lige så højt ved topmærket, som når de rigtige folkebåde dyster. (Selv om sejlerene stod mindre end en meter fra hinanden).

Til forskel var bare, at især de nye pludselig kunne finde på at dreje den forkerte vej, hvilket medførte en hel del sammenstød og skrammer. Der var sammenfiltrede master, som det tog tid at få fra hinanden, en enkelt måtte også ud i sivene og frigøre en forvildet båd.

Trods startvanskeligheder var humøret højt og første mester i klassen hedder Henrik Forss.

Der var stor interesse for stævnet og flere nye er allerede i gang med at bygge både.

content-loader
content-loader
content-loader