Gå til hoved-indhold
Vinderne af Folkebådenes rangliste 2012: Fra venstre: Heines Nielsen, Ole Mathiesen, Søren Nielsen (reserve) og Karsten Koch. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Vinderne af Folkebådenes rangliste 2012: Fra venstre: Heines Nielsen, Ole Mathiesen, Søren Nielsen (reserve) og Karsten Koch. Foto: Troels Lykke

Kolding Sejlklub skaber vindere i Folkebåden

Fire skippere fra Kolding har sat sig på 7 ud af de 12 DM-titler i Folkebåden i de sidste 12 år. En af dem er Heines Nielsen, som vandt klassens rangliste 2012. Vi møder ham på Boat Show.

Af Troels Lykke |

Når 10-12 Folkebåde kæmper til tirsdagssejladser i Kolding, så er niveauet temmeligt højt, for klubben har adskillige danske mestre i sin fold. 

Skipperne Per Jørgensen, Flemming Andreasen, Christian Thomsen og Heines Nielsen har nemlig vundet syv ud af de seneste tolv danske mesterskaber. 

- Før var vi 22 Folkebåde, når vi sejlede tirsdagssejlads, nu er vi omkring det halve, men niveauet er meget højt når vi sejler om at blive klubmester. Vi sejler alene på en op-ned-bane og vi hjælper hinanden, samtidig sejler Per, Christian og jeg med North Sails, og dermed kan vi hjælpe hinanden bedre med trim, forklarer 47-årige Heines Nielsen.

Folkebåd fra 1985 med træmast fra 2006

Vi møder ham på Messe C på Boat Show i Fredericia, hvor der var overrækkelse af præmier. Heines Nielsen havde lige drukket champagne og var i hopla.

Han sejler i en Folkebåd fra 1985, mens træmasten er fra 2006 og sejlene er helt nye.

- Christian vandt DM sidste år og han sejler med alu-mast, det gør Per Jørgensen også, det er mere og mere alu, der vinder frem i Folkebåds-klassen, siger Heines Nielsen til minbaad.dk.

Søren Kæstel fra Skælskør Amatør Sejlklub blev nummer to i klassens rangliste 2012.

Folkebåds-klassen, der tæller 330 medlemmer, sejler i år DM i Kragenæs.

En flot Folkebåds-model, der kan sejle, kan man også se i Fredericia.

 

Heines Nielsen viser her sit cockpit, hvor han selv har lavet løjgangen, der sælges i klassen. Glasfiber-konsollen laves af Skouenborg.

content-loader
content-loader
content-loader