Gå til hoved-indhold
Schønherr, Eli og Waltersdorph ses her i Båstad. Foto: Lars StenfeldtKapsejlads
Schønherr, Eli og Waltersdorph ses her i Båstad. De vandt med stor margin til sølvpladsen. Foto: Lars Stenfeldt

Schønherr og co. vinder NM i Drage i Båstad

Jørgen Schønherr, Axel Waltersdorf og Jan Eli kan nu kalde sig Nordiske Mestre i Drage. Kronprinsen tog 9. plads og vandt sejlads.

Af Troels Lykke |

Med 35 hurtige Drager til start i Båstad Sverige blev det Nordiske Mesterskab afholdt for første gang i mange år og det blev vundet af DEN-406 Jørgen Schønherr, Axel Waltersdorf og Jan Eli der var hurtigst rundt på banen.

Det viser resultatlisten.

Med 9 danske Drager til start, deriblandt Kronprins Frederik der tog 9. plads med Theis Palm og Kasper Harsberg, fik  danskerne vist flaget og bronzepladsen gik til DEN-405 med North Sails' direktør Jens Christensen og gasterne Kim Andersen og Lars Stenfeldt.

Nyt sejl gav god krydsfart

- Vi sejlede med et nyt storsejl fra North og havde utrolig god fart på kryds, dette gav os flere muligheder for at gå højt når vi ville og komme godt afsted fra start. Det blev startet ca. 12 gange pga tyvstarterne og det gav rigtig god træning og gode muligheder når man kommer godt afsted i starten, fortæller Lars Stenfeldt til minbaad.dk.

Top 5 lå meget tæt inden søndagens sejladser og der var ikke mange point op til medaljerne.

Vind drejede 180 grader

Med meget omskiftelige vejrforhold om søndagen, sol, regn og vinddrejninger på 180 grader var det ikke let for dommerbåden at lægge banerne, men efter omstændighederne gjorde de et godt arbejde, så alle sejladser blev afviklet.

Svensk Drageklub og AUDI Grand Prix serien har givet flotte resultater med mange nye Drager og besætninger.

Der blev sejlet stærkt i år og det var tydeligt at se svenskerne er lige i hælene på de hurtigste danske Drager, hvis man sammenligner med det svenske mesterskab sidste år i Båstad, vurderer Lars Stenfeldt.

Igen et super stævne leveret af svenskerne og Båstad, som er et fantastisk sted at sejle og kommer snart til at være vært for EM i 2015-16.

content-loader
content-loader
content-loader