Gå til hoved-indhold
Thorbjørn Schierup kæntrede og fik gult flag på samme dag. Arkivfoto: Mick Anderson / SailingpixKapsejlads
Thorbjørn Schierup kæntrede og fik gult flag på samme dag. Arkivfoto: Mick Anderson / Sailingpix

Høghen og Schierup har modgang i Miami

Finnjolle-sejleren Jonas Høgh-Christensen er irriteret over at modstander sejler matchrace på ham og Laser-sejler Thorbjørn Schierup kæntrede og fik senere gult flag. 49er rykker op.

Af Troels Lykke |

49erne Nørregaard og Lang er nu oppe på en tredjeplads i 49eren, mens Maiken Schütt og Alberte Holm Lindberg er rykket op på en hhv. 10. og 11. plads ved OL-stævnet i Miami.

Jonas Høgh-Christensen er stadig på en andenplads og der er langt op til guldet. Han skriver torsdag aften på facebook:

- Aaarrrrrrrrhhhhhh. Frustrationen ville ingen ende tage i dag. Førte første race og havde en hård kamp med Zach. Zach gjorde alt for at sejle mig ned så han kunne få flere points imellem os og han lykkedes desværre. I dagens anden sejlads var der igen hård kamp mellem Zach og mig. En helikopter kom i vejen og det resulterede i at to Canadiere kom forbi os begge. Jeg sejlede forbi Zach på lænseren, men i mit sidste forsøg på at passerer de to canadiere tabte jeg Zach. Piiiiiis!!!!! Er stadig 2'er men guldet er langt væk nu. :-(

Thorbjørns kæntring og gule flag

Thorbjørn Schierup fortæller på en 20. plads om torsdagens sejladser:

- Vinden var mere sydlig i dag. Omkring 10-15 knob og lidt mere stabil. Kom okay fra start i første sejlads og får slået mig fint op ad midten. Vil gætte på jeg ligger omkring ti kort før topmærket. Men i en vending får jeg ikke fat i hængestroppen og ryger bagover og i vandet.

- Båden vælter og på de omkring ti sekunder det tager mig at komme i gang igen, er det meste af feltet passeret. Får kæmpet m...ig op på en 23. plads i mål. Andet ræs kommer jeg rigtig godt fra start på midten af linien og kommer godt med på første skift. Lige pludselig ligger jeg på toppen af feltet.

- Jeg tænker: Hvis sidste delen af opkrydset går galt runder jeg måske tre. Men det kunne godt gå værre. Jeg får et gult flag på kryds i fuld hæng og må snurre kort før topmærket. Der skal virkelig arbejdes for at få en køleskabslåge til at sejle igennem vandet, og uden at sige noget ondt om den jury så var jeg ikke enig med dem! Jeg får sejlet mig lidt op igen og slutter 13.

- Var vel en ok dag men føler virkelig jeg havde fart i kassen. Uden kæntringen og det gule flag kunne jeg nemt have lavet 15-20 point mindre. Men det kan man vel altid sige… Jeg må prøve igen i morgen, skriver Schierup på facebook.

Se 49er-stilling i Miami og andre resultater her

content-loader
content-loader
content-loader