Gå til hoved-indhold
Fantastisk efterårsvejr, der dog savnede en smule vind. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Høj Jensen-sejlmageren Claus Høj Jensen sidder her foran sit hold. Taktiker var Bo Selko, tidligere verdensmester H-båd og Yngling. Foto: Katrine Bertelsen

Mestrenes mester: Claus Høj-Jensen igen - se nu galleri

Skovshoved Sejlklub var værter for ”Mestrenes Mester”, hvor årets Danmarksmestre dystede om at blive den ultimative mester. Claus Høj-Jensen fra H-båds-klassen vandt for andet år i træk.

Af katrine bertelsen |

Efterårssolen strålede fra en blå blå himmel. Med det fine højtryksvejr fulgte desværre meget let vind og kulde – særligt i morgentimerne.

- Det er heldigvis ikke mange stævner om året, hvor bådene først må afrimes, og hvor dommerskibets styrehus måtte have hjælp af en skraber til bilruder før havnen kunne forlades. fortæller Jon Møgelhøj, baneleder fra Skovshoved Sejlklub.

Svært at lægge banen

Den lette og skiftende vind blev en udfordring for baneledelsen, som begge dage måtte have udsættelser undervejs på op til to timer.

Lørdag gav vindskift på op til 160 grader, der betød at der skulle bruges nogen tid på at få flyttet banen.

Søndag ved 13.30-tiden var banelelsen tæt på at opgive at få 14 sejlads igennem, men et lille vindue på en halv times OK vind, gjorde at sejladsen blev sejlet. 2 minutter efter sidste båd i mål, døde vinden endeligt.

Traditionen tro blev der dystet i Skovshoved Sejlklubs Match28-både til stævnet. Der blev sejlet i starter med fire både, så de otte deltagende besætninger blev skiftet løbende ud i løbet af weekenden, så alle fik sejlet mod hinanden og alle fik sejlet lige mange gange.

Jesper Bendix kunne vinde

Vinderen var ganske suveræn. Særligt lørdag sejlede Claus Høj-Jensen, dansk mester i H-båd, stærkt med tre førstepladser og en andenplads.

Dermed var det kun Jesper Bendix, dansk mester i Melges24, der kunne hente førstepladsen søndag, men da Claus Høj-Jensen vandt det indbyrdes opgør var sejren hjemme igen. Det er andet år i træk Claus Høj Jensen og besætning vinder det ultimative DM, Mestrenes mester.