Gå til hoved-indhold
DEN 94 fra 1973 er lige klar til aftenkapsejladserne med røstjern flyttet tilbage, klapfod på masten, hook i storsejlet og høj løggangs konsol. Foto: Jesper AndersenKapsejlads
DEN 94 fra 1973 er lige klar til aftenkapsejladserne med røstjern flyttet tilbage, klapfod på masten, hook i storsejlet og høj løjgangskonsol. Foto: Jesper Andersen

Gilleleje-sejlere satser på ældre H-både

Jesper Andersen fra Køge har netop solgt sin 40 år gamle H-båd til sejlere i Gilleleje, der nu satser på onsdagssejladser med ældre H-både.

Af Troels Lykke |

Denne røde H-båd der ses på billedet, DEN 94 fylder 40 år i år, og den har jeg netop solgt, forklarer Jesper Andersen til minbaad.dk.

- Jeg har haft båden siden 2005, og den har været med til at sætte gang i H-båds sejlads i Hvidovre og Enighed. Der er nu ca. 8 aktive H-både som sejler hver onsdag, og det er rigtig sjovt.

Han fortæller videre:

- Jeg solgte i dag H-båden til to nye ejere som skal sejle med den i Gilleleje hvor de vil prøve at få gang i onsdags sejladserne med ældre kapsejlads riggede H-både.

DEN 94 fra 1973 er lige klar til aftenkapsejladserne med røstjern flyttet tilbage, klapfod på masten, hook i storsejlet, høj løjgangskonsol o.s.v

Man kan roligt sige at H-båden er "still going strong" efter "KUN" 40 år ...nu med 100 registrerede målerbreve på Dansk Sejlunions site, websejler.

Stor sejlerhilsen, og god sæson 2013 til alle, skriver Jesper Andersen, der nu sejler L23 i Køge, hvor han bor.

Jesper Andersen ses her i Hvidovre Havn. Nu er båden i Gilleleje.

Vi krydser fingre for, at det er lovligt, med denne lille bil, at køre med denne H-båd på 1450 kg.

content-loader
content-loader
content-loader