Gå til hoved-indhold
Med ophævelsen af bådafgiften ser Holger K. igen frem til at kunne nyde miljøet og de naturelskende sejlere i lystbådehavnene.Kort Nyt
Med ophævelsen af bådafgiften ser Holger K. igen frem til at kunne nyde miljøet og de naturelskende sejlere i lystbådehavnene.

Aprilsnar: Ophævelse af omstridt bådafgift er kommet nærmere

Den stærkt forhadte bådafgift, står foran sin snarlige ophævelse, forlyder det nu fra en kilde tæt på skatteminister, Holger K. Nielsen (SF).

Af Katrine Bertelsen |

Historisk set har det aldrig været muligt for nogen politiker, at give en saglig begrundelse for den særlige afgift på kaskoforsikring, der rammer så snæver en gruppe i den danske befolkning.

Derfor vakte det også stor forundring i efteråret, da den forhadte og omdiskuterede afgift blev forhøjet med uhørte 34 %. Det var statens overtagelse af Lyngby Radio, der lå til grund for stigningen. Nu forlyder det på vandrørene, at afgiften snart forsvinder.

Folketings TV må lade livet

Minbaad.dk´s kilde i skatteministeriet mener at vide, at det bliver institutionen, Folketings TV, der kommer til at lade livet, så forslaget om bådafgiftens ophævelse kan blive fuldt finansieret.

Holger K. har ved flere lejligheder på interne regeringsmøder udtalt.

- Det seneste års tid har det ofte været svært for mig at få de åbne samråd og de politiske debatter til at fremstå pænt på TV.

Med ophævelsen af bådafgiften ser Holger K. igen frem til at kunne nyde miljøet og de naturelskende sejlere i lystbådehavnene, men ser også frem til ikke at blive kigget over skuldrene under sit daglige arbejde på Borgen.

I Regeringens støtteparti, Enhedslisten, er Johanne Schmidt-Nielsen igen blevet sur.
- Vi viste handlekraft og smed de fine moralske fornemmelser over bord, da vi gav vores ja til flere penge fra de rige lystsejlere, så nu kommer der storm, lyder det fra en ophidset Johanne.

Liberal Alliance, der kastede sig i sejlertøjet og arbejdede hårdt for bådfolket, stiller sig ikke overraskende mere positivt til forslaget, men beklager samtidig, at især skatteministerens tågesnak fremover skal stoppe dækningen af det arbejdende demokrati.

Nogle skattetekniske forhold gør, at afgiftens ophævelse tidligst vil kunne træde i kraft pr. 1. april 2014.

content-loader
content-loader
content-loader