Gå til hoved-indhold
Nytårsgaven fra Folketinget er en 34% stigning på afgiften på kaskoforsikringer. ArkivfotoKort Nyt
Nytårsgaven fra Folketinget er en 34% stigning på afgiften på kaskoforsikringer. Arkivfoto

Nytårsgave: Kaskoafgift op med 34%

Folketinget vedtog den bebudede forhøjelse på 34% af afgiften på kaskoforsikringer på lystfartøjer d. 19. dec. Afgiften træder i kraft fra 1. januar, og det giver forsikringsselskaberne ekstra arbejde.

Af katrine bertelsen |

Folketinget har den 19. december 2012 vedtaget lovforslag L81, som omfatter en forhøjelse af afgiften på kaskoforsikringer for lystfartøjer, der træder i kraft den 1. januar 2013. Det skriver SKAT.dk i et nyhedsbrev.

Afgiften som årligt udgør 1 pct. af forsikringssummen for lystfartøjer, forhøjes til 1,34 pct. Forhøjelsen har virkning for forsikringer, hvor præmien forfalder til betaling fra og med 1. januar 2013.

I visse tilfælde kan forsikringsselskaber allerede have udsendt opkrævninger, som ikke tager højde for afgiftsstigningen fra 1. januar 2012. Forsikringskunder kan derfor opleve, at de modtager efteropkrævning vedrørende deres kaskoforsikring, som følge af afgiftsforhøjelsen.

En masse ekstra arbejde

Minbaad.dk har prøvet at finde ud af, hvor mange forsikringsselskaber der allerede har sendt opkrævninger ud, men de fleste vi skulle tale med var på juleferie.

Det lykkedes at få fat i bådkonsulent Bente Haugaard Jørgensen fra Topdanmark, der fortæller, at de ikke har sendt opkrævninger ud endnu, men at hun godt kan forstille sig, at mange forsikringsselskaber får en masse ekstra arbejde med at beregne den nye afgift.

content-loader
content-loader
content-loader