Gå til hoved-indhold
Måske Dannebrog skal suppleres med et ”Jolly Holger”. Grafik: KBKort Nyt
Måske Dannebrog skal suppleres med et ”Jolly Holger”. Grafik: KB

Lov vedtaget: Kaskoafgift op med 34%

Afgiftsforhøjelsen på kaskoforsikringer til lystbåde blev vedtaget onsdag i folketinget. Nu får bådejere med kaskoforsikring en 34% afgiftsforhøjelse pr 1. januar, og skal også betale for Grønland.

Af katrine bertelsen |

Folketinget stemte for lovforslaget vedrørende forhøjelse af afgiften på kaskoforsikringer for lystfartøjer, med 57 stemmer for, 52 imod.

Kun to politikere stillede spørgsmål til ministeren, der ikke svarede på de stillede spørgsmål.

Grønland bruger 60% af budgettet

Ole Birk Olesen (Lib. All.) anførte at de 60% som lystsejlerne skulle bruge på Lyngby Radio, snarere var 15%, og det har skatteministeren indrømmet.

I et samråd som Ole Birk Olesen har haft med ministeren, blev der spurgt om de danske sejlere også skulle betale for Grønlands brug af Lyngby Radio, hvilket skatteminister Holger K. Nielsen (SF) ikke vidste. En gennemgang af tallene viser at ca. 60 % af Lyngby Radios budget går til Grønland.

- Er det virkelig meningen at danske sejlere skal betale for sikkerheden i grønlandske farvande, spurgte Ole Birk Olesen, og udbad sig et svar fra skatteministeren. Han opfordrede folketinget til at udsætte lovforslaget, til det fik klar besked om, hvad pengene skal bruges til.

Kun 5% bruger Lyngby Radio

Også Thomas Danielsen fra partiet Venstre undrede sig lidt over, at de 60 procents andel som de danske sejlere i begyndelsen så ud til at bruge af Lyngby Radio, faldt til 15%, efter en gennemgang af tallene. Og da kun ca. en tredjedel af sejlerne har kasko, er andelen som danske lystsejlere betaler til Lyngby radios tjenester faldet til 5%.

- Nu beder man om at 5% skal betale 100% til Lyngby Radio, sagde Thomas Danielsen.

Skatteministeren følte åbenbart ikke trang til at besvare eller kommentere spørgsmålene, og lovforslag L81 blev vedtaget med 57 stemmer for og 52 imod.

Regeringen tager fejl

På Dansk Sejlunions hjemmeside hæfter Hans Natorp sig ved den kæmpe opbakning, der er strømmet ind fra hele landet med kommentarer, emails, debatindlæg i aviserne og andre tilkendegivelser, som går imod rimeligheden i at forhøje kaskoafgiften. 

- Opbakningen tyder på, at regeringen har glemt at tage vælgerne seriøst. Partierne tager fejl, når de tror, at denne her afgift ikke også rammer deres egne vælgere i stort omfang, siger Hans Natorp.

Jolly Holger

Også flere af minbaad.dks læsere undrer sig. Især omkring embedsværkets oplysninger til skatteministeren, der i bedste fald må kaldes mangelfulde, i værste fald misvisende og forkerte.

En læser opfordrer en flagfabrikant til at fremstille et piratflag ”Jolly Holger”, det mener han, at mange gerne vil sejle med. Nu er ideen i alt fald givet videre.

Men sagen er ikke opgivet endnu. Dansk Sejlunion samler stadig underskrifter ind, så skriv under og giv din mening til kende.

content-loader
content-loader
content-loader