Gå til hoved-indhold
Jens Henrik Lund fra Match Racing Denmark fik overrakt checken på 50.000 kr af Jonas Høgh.Kort Nyt
Jens Henrik Lund fra Match Racing Denmark fik overrakt checken på 50.000 kr af Jonas Høgh.

Donation til dansk match race

Whiskeymærket Johnnie Walker gav i går en større donation til Match Racing Denmark. Overrækkelsen af 50.000 kr foregik til en større reception på luksusyachten John Walker & Sons Voyager.

Af katrine bertelsen |

OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen overrakte donationen under overværelse af sejlsportsprofiler, herunder besætninger fra de danske Nations Cup-både. Modtager af donationen på 50.000 kroner er Match Racing Denmark, som beslutter, hvordan pengene bedst finder nytte. Match Racing Denmark er desuden arrangør af Nations Cup, der afholdes i Middelfart i ugen efter Voyagers besøg.

- Match Racing Danmark har altid værnet om talenterne i dansk matchrace, og denne donation vil bliver brugt til at give vores unge sejlertalenter bedre rammer for at udvikle sig i den svære disciplin, som match race er. Her er det ikke materiellet, der er afgørende, idet det altid stilles til rådighed af arrangørerne. Til gengæld stiller det uhyre store krav til besætningerne, som skal være yderst skarpe som team og kunne omstille sig til nye både konstant, siger Jens Henrik Lund, Adm. direktør, Match Racing Denmark.

Giver er Johnnie Walker, et af verdens førende whiskymærker, som i disse dage har luksusyachten John Walker & Sons Voyager liggende ved Amaliehaven i København.

48.000 kr mere

Ved et arrangement senere torsdag aften blev to flasker af den eksklusive Johnnie Walker whisky ’Odyssey’ budt op i henholdsvis 23.000 og 25.000 kroner. Det samlede beløb på 48.000 kroner bliver lagt oven i eftermiddagens donation.

- Vi har i Danmark meget stolte traditioner inden for skibsfart og sejlsport. Alle ved, hvor mange ressourcer og tid det kræver for en sejler at nå verdenseliten, og det vil vi gerne støtte. John Walker & Sons Voyager er en fejring af generationer med innovation og ekstraordinære bedrifter, og hvilken bedre måde at markere det på her i Danmark end ved at yde en donation til dansk elitesejlsport, siger Bo Lundberg, Nordic Director i Diageo.

På lørdag besøger 100 sejlere fra danske sejklubber Voyager, hvor de skal tilbringe et par timer i godt selskab med gode drinks og få en rundtur på luksusyachten.

Om John Walker & Sons Voyager

I 1867 skabte John Walkers søn Alexander Walker den første den berømte ‘Old Highland Whisky’ og i samme årti introducerede han den ikoniske firkantede flaske med den skrå label, der stadig bruges den dag i dag.

Alexander Walker var en ægte entreprenør og en af hans største bedrifter var at engagere kaptajner som mærkevare-ambassadører og betro dem at sejle ud med familiens whiskyer til gengæld for kommission.

Siden maj har Voyager sejlet gennem Europa. Rejsen startede i den historiske italienske havn i Portofino, og herefter har Voyager besøgt Cannes, Monaco, Athen, Barcelona, London, Hamborg og nu København for til sidst at lægge til kaj i Edinburgh. Således vender brandet hjem til Skotland, hvor Walker-historien begyndte for næsten to århundreder siden.

John Walker & Sons Voyager ligger ved kaj ved Amaliehaven i København d. 1. – 3. august.

Om Voyager

  • Længde: 57.00 m / 187 fod
  • Bredde: 10,00 m / 32 fod og 9 tommer
  • Dybgang: 3,60 m / 11 fod og 9 tommer
  • Byggeår: 2009
  • Bådbygger: Aegean Yacht
  • Tophastighed: 12 knob
  • Cruisehastighed: 10 knob

Både sejlsportsfolk og politikere var gæster på Voyager.

content-loader
content-loader
content-loader