Gå til hoved-indhold
Der er store forventninger til 49’er favorit Jonas Warrer, her sammen med Skiff-landstræner Peter Hansen. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Der er store forventninger til 49’er favorit Jonas Warrer, her sammen med Skiff-landstræner Peter Hansen. Foto: Katrine Bertelsen

Sportschef: Vi forventer dansk EM-medalje

I dag begynder EM for de to olympiske klasser 49er og 49erFX. Stævnet sejles ud for Aarhus. Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, forventer mindst én dansk topplacering.

Af katrine bertelsen |

I dag lyder startskuddet til første sejlads ved Europamesterskaberne i 49er og 49erFX. Det er to bådklasser, hvor Danmark står stærkt internationalt – og når stævnet samtidig sejles ud for Aarhus, hvor mange af bådene træner til daglig, er der lagt op til seks spændende dage med sejlsport i verdensklasse.

- Jeg forventer, at vi vinder en medalje hos drengene. Jonas Warrer og Peter Lang har vist rigtigt gode takter allerede fra deres første stævne på Mallorca i februar. Siden har de vundet et stævne i Holland. De har fundet en god rollefordeling i båden, og de passer bare godt sammen, siger Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen om den danske båd med Jonas Warrer (OL-guld 2008) og Peter Lang (OL-bronze 2012).

Der er også forventninger til den anden danske topbesætning, der består af Allan Nørregaard (OL-bronze 2012) og Anders Thomsen.

- Med Allan og Anders er det lidt mere usikkert, hvor de står. Deres resultater i foråret har svinget lidt, men vi ved, de har niveauet til at kunne begå sig blandt de bedste, siger Thomas Jacobsen.
49er-feltet på omkring 90 både tæller yderligere fire danske både. Og et par af dem kan godt overraske positivt, vurderer den danske sportschef.

Top-8 godkendt i 49erFX

Hos kvinderne skal den nye OL-klasse 49erFX sejle sit første mesterskabsstævne overhovedet. Ved et World Cup-stævne tidligere på året vandt den danske båd med Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen en suveræn sejr – og der var også en danske tredjeplads til Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen.
Begge besætninger er udråbt som værende blandt forhåndsfavoritterne, men Thomas Jacobsen nedtoner forventningerne:

- Jeg vil være tilfreds, hvis vi kan få én eller to danske både i top-8. Der er omkring 35 både med i feltet. Vi ved ikke ret meget om, hvordan niveauet er – og slet, hvordan de hver især reagerer på de op- og nedture, der kommer gennem et langt stævne. Vi har to danske både, der har vist flotte resultater. Og vi ved, at de har god bådhåndtering, hvis vi får noget rigtigt blæsende dansk sommervejr. Så jo mere luft på banen, desto bedre er deres chancer, siger Thomas Jacobsen.

Sejlsport med tilskuere

Han glæder sig over muligheden for at vise sejlsport i verdensklasse for øjnene af danskere tilskuere, der får mulighed for at følge finalesejladserne den 7. juli fra tæt hold langs havnekajen.

- Jeg håber virkelig, at der kommer mange mennesker forbi Aarhus Havn for at følge sejladserne. Jeg tør godt love, at de vil få en spændende oplevelse med masser af fart og action. Også for sejlerne vil det være en kæmpe oplevelse, hvis de kan mærke suset fra tilskuerne, siger Thomas Jacobsen.

Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader