Gå til hoved-indhold
Posen med penge skal bl.a. bruges til nye Nacra 17.Kapsejlads
Posen med penge skal bl.a. bruges til nye Nacra 17.

Team Danmark giver flere penge til OL-forberedelser

Et forhøjet sponsorat fra Dansk Supermarked gør det muligt for Team Danmark at øge sin støtte til blandt andre Dansk Sejlunion. Pengene går til køb af joller og udstyr.

Af katrine bertelsen |

Dansk Supermarked støtter de danske forberedelser frem mod OL i Rio. I 2013 var beløbet 10 millioner kroner til fordeling blandt Team Danmarks specialforbund - i 2014 vokser beløbet til 15 millioner kroner.

Af de ekstra penge har Team Danmark tildelt Dansk Sejlunion 1,2 millioner kroner. En kærkommen håndsrækning, fastslår sportschef Thomas Jacobsen, det er nemlig en bekostelig affære at forberede sig til et OL, der foregår 10.000 kilometer væk fra Danmark.

Udstyr sendes til Rio

- Pengene skal bruges til at købe nye joller i Nacra, 49er og Laser foruden en ekstra trænerbåd. I løbet af 2014 sender vi en container med både til Rio, så vi – frem mod OL – hele tiden har vores eget udstyr til rådighed, når vi skal derned for at træne, siger Thomas Jacobsen.

I 2014 vil landsholdets altovervejende fokus være rettet mod VM i Santander, Spanien, til september. Foruden VM-titler i alle ti OL-klasser er der også nationspladser til OL på højkant.

Optrapper træning i OL-område

"Efter VM i Santander retter vi for alvor vores opmærksomhed over på OL. Sejlerne kommer til at tilbringe mere og mere tid i Rio for at blive fortrolige med forholdene. I den sammenhæng bliver det en uvurderlig fordel, at vi kan have en base dernede med alt det nødvendige grej," siger Thomas Jacobsen.

Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader