Gå til hoved-indhold
Hans Natorp taler her i Fredericia om Dansk Sejlunion, der i år fylder 100 år. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Hans Natorp taler her i Fredericia om Dansk Sejlunion, der i år fylder 100 år. Foto: Troels Lykke

Sidste frist for DS-kandidater

Dansk Sejlunion har i morgen mandag deadline for opstilling af kandidater til fire pladser i bestyrelsen. Formand Hans Natorp forklarer til minbaad.dk.

Af Lars Jørgensen |

Hvis du drømmer om at blive medlem af Dansk Sejlunions bestyrelse, er mandag sidste frist for at tilmelde kandidater til halvdelen af bestyrelsens otte pladser, som er på valg under sejlunionens generalforsamling den 6. april.

De fire bestyrelsesposter, som er på valg, har de seneste to år været besat af Ole Ingemann Nielsen fra Svendborg Amatør Sejlklub, Christina Nielsen fra Sejlklubben Sundet, Jan Wojtczak fra Aabenraa Sejl Club og Søren Overgaard fra Sejlklubben Suset i Hvidovre.

Kun de to førstnævnte genopstiller til en ny, toårig valgperiode, mens de to sidstnævnte ikke har mulighed for at genopstille, siger sejlunionens formand Hans Natorp:

- Jeg ved ikke, hvor mange nye kandidater, der har meldt sig. Men traditionelt tilmelder mange kandidater sig først i sidste øjeblik, så vi modtager nok også nogle navne i løbet af weekenden, siger formanden.

Hans Natorp tilføjer, at det er første gang, at generalforsamlingen afvikler direkte valg til alle de bestyrelsesposter, der er på valg.

- Tidligere havde vi regionale valg ude i kredsene til fem ud af syv pladser i bestyrelsen. Det blev ændret i 2011 og afspejler et ønske om, at det i højere grad skal være interesser og kompetencer fremfor geografiske tilhørsforhold, der afgør sejlunionens valg af bestyrelsesmedlemmer.

Alligevel forventer formanden ikke, at generalforsamlingen vil byde på voldsomme geografiske kampe mellem kredsene for at få valgt kandidater, som går til direkte valg med stærke regionale særinteresser.

- Der vil nok stadig være regionalt lobbyarbejde på generalforsamlingen. Men jeg tror ikke, det kommer til at handle så meget om geografien, siger Hans Natorp.

Han tilføjer, at den nye bestyrelse først fordeler arbejdet, når alle medlemmer er valgt.

- Vi skal have så mange kompetencer som muligt i spil og på den rigtige måde.

Udover de fire valg til bestyrelsen er den ene af to suppleanter til bestyrelsen, Jesper Seier, på valg.

Desuden skal generalforsamlingen vælge fem medlemmer af Dansk Sejlunions ordensudvalg for en periode på to år, og to interne revisorer for et år.

content-loader
content-loader
content-loader