Gå til hoved-indhold
Udviklingskonsulent Henrik Tang Kristensen i gang med at forberede uddeling af sejlertøj i Idrættens Hus.Sejlklubber
Udviklingskonsulent Henrik Tang Kristensen i gang med at forberede uddeling af sejlertøj i Idrættens Hus.

Dansk Sejlunion belønner sejlklubber for medlemsfremgang

Klubber med fremgang i ungdomsrækkerne får overrakt veste og våddragter ved to arrangementer i Middelfart og Brøndby. Læs om Dansk Sejlunions Klub 1.000 projekt.

Af Troels Lykke |

Omkring 50 sejlklubber fra hele landet sætter onsdag kurs mod enten Middelfart eller Brøndby for at deltage i en af Dansk Sejlunions Klub 1.000-receptioner.

Klub 1.000 er et projekt, Dansk Sejlunion i år har sat i værk for at skabe ekstra fokus på de klubber, der formår at skaffe medlemsfremgang i aldersgruppen 0-24 år.

Som en del af projektet får klubber med fremgang i 2012 udleveret et gratis sejlersæt - bestående af en vest og en våddragt - for hvert nyt medlem.

Vigtigt at fremhæve successer
Sejlertøjet bliver onsdag overdraget til klubberne ved de to receptioner i Byggecentrum, Middelfart, og i Idrættens Hus, Brøndby.

"I en tid, hvor vi taler meget om udfordringen med at gøre sejlsporten attraktiv for både børn og voksne, er det vigtigt at fremhæve de klubber, som rent faktisk formår at skabe tilgang i ungdomsrækkerne," siger Dansk Sejlunions generalsekretær, Mads Kolte-Olsen til sejlsport.dk.

"Overordnet dækker Klub 1.000 over en masse klubber, der hver især på den ene eller anden måde formår at tilbyde nogle aktiviteter, der appellerer til børn og unge. Det er ekstremt vigtigt, at vi fejrer disse klubber - men også, at vi hører om deres ideer og erfaringer, som måske kan inspirere andre klubber rundt omkring."

Status qua samlet set
Samlet set havde alle danske sejlklubber i 2012 en marginal tilbagegang blandt de 0-24 årige på godt 60 medlemmer - ved seneste opgørelse er der således registreret 6.547 sejler i aldersgruppen. Hvilket rent faktisk er omkring 1.200 flere end for ti år siden.

Ideen om at uddele veste og dragter handler om at give nye sejlere det bedst mulige møde med sporten, forklarer udviklingskonsulent i Dansk Sejlunion Henrik Tang Kristensen.

God oplevelse afgørende
"Især i begyndelsen, hvor mange børn er lidt usikre over for mødet med vandet, gælder det om at give dem en god oplevelse. Udstyret er en vigtig faktor i den forbindelse," siger han.

Tilgangen af medlemmer dækker over vidt forskellige historier, om end aktiviteter inden for surf og SUP ikke overraskende står stærkt i billedet. Topscorer på vækstlisten er surfklubben NASA i Klitmøller, mens også blandt andre Ålsgårde Surf og Sejlklub samt Nivå Bådlaug har markant fremgang inden for primært surf og SUP.

I den traditionelle jollesejlads er der også succeshistorier i blandt andre Gråsten Sejlklub, Bogense Sejlklub og Hellerup Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader